TENTATIVĂ – Administrația Baia Mare depune cerere pentru obținerea unei finanțări de 19,5 milioane de lei pentru înființarea unui parc fotovoltaic de 3MW

3
3085

CONSUM DE ENERGIE ELECTRICĂ. Aleșii locali din Baia Mare au aprobat ca Primăria Baia Mare să depună o cerere pentru obținerea unei finanțări europene nerambursabile de 19,5 milioane de lei, din Fondul pentru Modernizare, necesară înființării unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 3MW, un proiect inițiat de viceprimarul Pap Zsolt István (UDMR).

 

Suma necesară implementării a rezultat din indicatorii tehnico-economici din Studiul de Fezabilitate. Proiectul ar urma să fie implementat în 12 luni și energia electrică produsă ar urma să fie consumată în proporție de 100% pentru autoconsum, respectiv pentru asigurarea parțială a consumului propriu de energie în domeniul public (iluminat public, consumul de energie electrică al clădirilor publice).

 

Anual, Primăria Baia Mare consumă energie electrică doar pentru iluminat public, iluminat ornamental și semafoare în cuantum de circa 7 milioane de lei.

 

* Foto generică: @tlbelectro.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Comentarii obiective se pot face (nu suntem sensibili la reacțiile baronilor de orice tip ar fi ei). Chiar și neobiective, doar să nu se sară calul. Cele neaprobate sau moderate îl sar.

  2. Oare de ce nu se mai poate face pe site-ul dvs comentarii obiective ??
    A-ti fost „urechiat” pentru ca au fost deranjati baroni si locotenentii locali ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here