INVESTIŢIE – Căminul de bătrâni de la Coroieni va fi finalizat în vara acestui an şi are capacitate de cazare pentru 48 de vârstnici

2
830
Gavril Ropan, primarul comunei Coroieni

AZIL. Proiectul prin care se va inaugura un nou centru pentru cazarea şi îngrijirea vârstnicilor în judeţul Maramureş este aproape de finalizare. În perioada iunie-iulie, în zona Lăpuşului se va finaliza construcţia căminului de bătrâni, acesta urmând să aibă toate dotările de confort prevăzute de standardele europene.

 

„Până în iunie-iulie se finalizează acest proiect. Căminul de bătrâni este prevăzut cu cantină proprie, are 48 de locuri de cazare, dotări moderne ale camerelor, cu mobilier, televizoare, băi. Celor cazaţi aici li se va asigura şi asistenţa medicală necesară, nu doar cazarea şi masa. Vor trebui să plătească ceva, bineînţeles, dar încă nu a fost luată, de Consiliul Local, decizia finală privind suma lunară şi nici strategia de funcţionare. S-ar putea ca unele servicii să le externalizăm, vom decide împreună cu cel care va gestiona funcţionarea căminului. Prioritari, sigur, vor fi bătrânii din comuna Coroieni şi, în completare, vor fi şi vârstnici din alte zone”, a declarat, pentru 2mnews, Gavril Ropan, primarul comunei Coroieni.

 

Finanţarea căminului de bătrâni de la Coroieni (jud. Maramureş) a fost făcută printr-un proiect de 2,5 milioane de euro care a mai cuprins asfaltarea drumurilor de acces la mănăstirea „Sfântul Ilie” şi la biserica din Vălenii Lăpuşului, precum şi reabilitarea căminelor culturale din satele Drăghia şi Baba.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Se tot vorbeste despre standarde europene dar faptul ca vor fi cazate 2-3 persoane in acceasi camera nu prea e conform standardelor. Nu stiu cat de mari sunt camerile dar banuiesc undeva la 4×4 (16m2) pentru 3 persoane inseamna ceva peste 5m2 pe persoana. Acest spatiu este acceptabil doar in cazul adaposturilor/azilelor in care clientii stau temporar si nu permanent cum se vrea in aceasta cladire. 15-20m2 cu o bucatarie si camera de baie mica, pentru o singura persoana, e conform standardelor europene. Alt aspect, utilarea camerei nu trebuie facuta de cel care administreaza cladirea ci de client; astlef incat clientul sa poata sa isi utileze camera dupa bunul plac, cu lucruri personale, sa nu se simta ca intr-un spital ci mai degraba ca acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here