STRATEGIE – Tranzacții de 150.000 de euro pentru Magazinul Universal Maramureş, care a ajuns la o capitalizare de aproape 2 milioane de euro

0
1531
Magazinul Universal „Maramureșul”

TRANZACȚIE. În această lună, Magazinul Universal Maramureş a efectuat o tranzacție bursieră care i-a adus aproape 700.000 de lei, vânzând un pachet de 1,56 milioane de acțiuni. În urma tranzacției, firma maramureșeană, controlată de clujeanul Dorel Goia (fondator al Băncii Transilvania şi acţionar semnificativ al Rombat şi Teraplast), a ajuns la o capitalizare bursieră de aproape 8 milioane de lei, doar tranzacțiile din acest an ducând acțiunile firmei la o apreciere de 0,2%.

 

În urma tranzacțiilor, un acționar (SC Silvania Center SA Zalău) a depășit pragul de 5% din acțiunile societății, raportând că deține 5,27% din acțiuni. În primul trimestru al anului, profitul net al Magazinului Universal Maramureş a fost de 0,292 milioane lei, în scădere cu 2,27% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Anul acesta, la finalul lunii martie, acţionarii principali ai societăţii Magazinului Universal Maramureş SA din Baia Mare (care deţine Magazinul Universal „Maramureşul”) au decis contractarea unui credit bancar de 9 milioane de lei (sau echivalentul în moneda europeană – 2 milioane de euro) pe care au anunțat că îl vor garanta cu ipoteci mobiliare şi/sau imobiliare asupra activelor societăţii.

 

Motivaţia accesării creditului bancar era de a achiziţiona „valori mobiliare” în cuantum de 11,2 milioane de lei din care aproximativ 80% din sumă să fie acoperită din creditul respectiv. Trei companii controlează Magazinul Universal Maramureş, deţinând împreună peste 53% din acţiuni: Actrom (22,4%), Romada (19,8%) şi Nova Invest (11%).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here