STRATEGIA – Consiliul Județean vrea să transforme fostul Centru de Planificare Familială în sediu administrativ, cu o finanțare nerambursabilă de peste 2 milioane de lei

0
603

SCHIMBARE DE DESTINAȚIE. Așa cum 2mnews va anunțat încă din urmă cu 3 luni (detalii AICI), Consiliul Județean (CJ) Maramureș vrea să reabiliteze și să modernizeze clădirea de pe strada Moldovei din Baia Mare care a găzduit Centrul de Planificare Familială, pentru a muta acolo Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (care acum își desfășoară activitatea în Palatul Administrativ) și alte instituții publice. În acest moment, clădirea adăpostește doar sediul Uniunea Judeţeană Sanitas Maramureş (la parter).

 

Sigur, clădirea nu este într-o stare foarte bună, Centrul de Planning fiind mutat în noiembrie 2015 la Spitalul Județean, iar CJ Maramureș retras Spitalului Județean dreptul de administrare a imobilului în 2019, pentru că acolo nu se mai desfășurau activități medicale.

 

Acum, administrația județeană vrea să supraînalțe clădirea, să o recompartimenteze, să o reabiliteze (prin reparații la sistemul de încălzire, montarea unor panouri fotovoltaice, modernizarea instalațiilor de climatizare, a celor de iluminat  etc.) și să o anvelopeze termic. De asemenea, vrea să instaleze și o stație de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice (cu două puncte de încărcare).

 

Sigur, idei avem (au mulți), bani mai puțin. Așa că administrația județeană a decis să acopere o parte semnificativă a metamorfozării clădirii din fonduri nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), de unde ar putea obține 2,1 milioane de lei (exact: 2.120.600,71 lei, sumă care cuprinde TVA), aceasta fiind valoarea eligibilă a proiectului.

 

Restul cheltuielilor (cele neeligibile, care vor rezulta din documentațiile tehnico-economice – și despre care vă vom informa atunci când acestea vor fi finalizate și aprobate) vor trebui finanțate din pușculița județului.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here