PLAN – CJ Maramureș vrea să supraînalțe fostul Centru de Planificare Familială din Baia Mare și să mute acolo Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor

0
1024
Centrul de Planificare Familială - Contracepție din Baia Mare

DESTINAȚIE SCHIMBATĂ. Clădirea care a fost până în anul 2015 sediu al Centrului de Planificare Familială – Contracepție din Baia Mare, localizată pe strada Moldovei (conform Primăriei Baia Mare la nr. 17A, conform CJ Maramureș, care citează Cartea Funciară, nr. 14) va fi supraînălțată și reabilitată, urmând să devină sediu pentru Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor și alte instituții publice de interes județean.

 

Imobilul este proprietatea administrației județene (Consiliul Județean) și, având destinație medicală, a fost dat în administrarea Spitalului Județean de Urgență „Dr. ConstantinOpriș” din Baia Mare. Acolo a funcționat Centrul de Planificare Familială până la 16 noiembrie 2015, când conducerea Spitalului Județean a decis să mute instituția din subordine la parterul spitalului, în spațiul în care până atunci a fost Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (mutată la Policlinica nr. II, pe strada Progresului). În octombrie 2017, conducerea Spitalului Județean decide să mute din nou Centrul de Planificare Familială tot în Policlinica nr. II (la etajul I).

 

După mutarea Centrului de Planificare Familială, clădirea de pe strada Moldovei a fost utilizată, din martie 2016, ca sediu de Uniunea Judeţeană Sanitas Maramureş (parterul) și activități ale Asociației Esperando (etajul), chiar și după anul 2019, când CJ Maramureș a retras Spitalului Județean dreptul de administrare a imobilului (pentru că nu se mai desfășurau activități medicale acolo).

 

Acum, administrația județeană, controlată de Ionel Bogdan (PNL), a dispus să se întocmească o documentație de avizare a lucrărilor de intervenție, vizând nu doar reabilitarea clădirii (prin consolidare, reparații capitale, modernizare și anvelopare – pentru creșterea eficienței energetice), ci și extinderea pe verticală a imobilului care acum are un etaj și mansardă.

 

Planul administrației județene este ca după finalizarea lucrărilor, acolo să fie mutate mai multe instituții publice și servicii din subordine, printre care Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Maramureș. Însă înainte de schimbarea destinației (care acum este de activități medicale), CJ Maramureș are nevoie de acordul Ministerului Sănătății (care nu e o mare problemă să-l obțină, pentru că decizii de acest tip se iau politic).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here