FAPT – Antrenorul cu care echipa băimăreană a devenit campioană, Costică Buceschi, și-a reziliat contractul cu campioana Turciei, din cauza parcursului în Champions League

1
580

HANDBAL. Fostul antrenor al echipelor băimărene de handbal feminin HCM și Minaur, Costică Buceschi (51 de ani), și-a reziliat după doar o jumătate de an contractul cu campioana Turciei, Kastamonu Belediyesi GSK, în urma parcursului slab în Champions League (echipa turcă, care a primit wildcard-ul din partea EHF în dauna lui Minaur, a pierdut toate cele 10 jocuri disputate).

 

Tehnicianul român a fost înlocuit deja cu Hakan Günal (cu care Kastamonu a câștigat campionatul în 2017, 2018 și 2019 și a ajuns în semifinalele Cupei EHF în 2018), deși de la venirea sa a câștigat cu Kastamonu Supercupa Turciei (după 25-24 în finala din septembrie 2021 cu Izmir Büyükșehir Belediyesi GSK) și 9 din cele 10 meciuri din Liga națională a Turciei.

 

În 17 iulie 2021, Buceschi a demisionat de la Minaur Baia Mare (în urma faptului că i-a fost dat afară întreg staff-ul tehnic) și a semnat cu echipa turcă un contract pe un sezon, însă și-a reziliat contractul după doar 6 luni. Costică Buceschi, care a fost și antrenor secund al echipei naționale a României, a câștigat cu echipa de handbal feminin din Baia Mare titlul de campioană națională în 2014 (când echipa se numea HCM), și de vicecampioană în 2013, 2017 și 2021. De asemenea, cu formația băimăreană a câștigat și Cupa României, în 2013 și 2014.

 

Deși în lumea sporturilor s-a zvonit că Buceschi va fi antrenorul lui Gloria Buzău, echipa buzoiană l-a numit pe banca tehnică pe Adrian Chiruț (37 ani), fostul antrenor al echipei masculine CSU Suceava (a semnat un contract de un an si jumătate).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here