LIGA NAȚIONALĂ – Explorări, învinsă la Baia Mare de campioana națională Arcada Galați: au luptat, dar n-au reușit

0
194

VOLEI – DIVIZIA A1. Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), Știința Explorări Baia Mare a pierdut, în minim de seturi, cu 0-3 (22-25, 18-25, 24-26), cu campioana națională en-titre și liderul campionatului, CSM Arcada Galați.

 

Meciul, arbitrat de Paul Szabo-Alexi (Oradea) și Bogdan Bărdășan (Târgu Mureș – secund), a opus echipele de pe locurile 7 (Explorări Baia Mare) vs. 1 (Arcada Galați a pierdut o singură partidă în această ediție de campionat – și doar 7 seturi în 14 meciuri – și este angrenată și în Cupa CEV, unde este calificată în sferturile de finală) și a durat o oră și 16 minute de joc efectiv.

 

În pofida scorului final, partida a fost una echilibrată în care experiența oaspeților, mai ales pe finalul seturilor, a fost decisivă. Însă băimărenii nu s-au făcut de rușine, luptând în multe momente de la egal la egal cu campionii României., iar trăgătorii băimărenilor, Tarța și Dragomir (ambii cu câte 12 puncte realizate), n-au fost cu nimic mai prejos decât cei ai gălățenilor (Filip 13 puncte, Ivan 11 puncte).

 

O partidă cu 15 ași (puncte din serviciu – 7 pentru Explorări, din care 4 au fost relizați de Dragomir, și 8 pentru Arcada), ca un meci între tenismenii John Isner și Nicolas Mahut, decisă în prelungirile celui de-al treilea set, unul în care băimărenii păreau că au forța necesară să smulgă măcar un set campionilor, după ce au condus pe final cu 23-22 și 24-23. Dar o servă greșită a lui Cheaga, un blocaj reușit al lui Hernandez și apoi un atac eșuat al lui Dragomir au încheiat setul în favoarea oaspeților: 24-26.

 

Conform parametrilor tehnici principali, meciul a fost decis de blocaj, gălățenii punctând de 11 ori din acest procedeu, față de doar 4 reușite ale băimărenilor. Pentru echipa antrenată de Marius Botea și Sorin Pop au punctat: Dragomir și Tarța (câte 12 puncte), Moreira (9 puncte), Aldea (8 puncte), Cheaga (5 puncte), Taboada (2 puncte), Klochko (1 punct). De la învingători s-au remarcat Filip (13 puncte), Ivan (11 puncte), Talpă (9 puncte), Bala și Sobirov (câte 8 puncte).

 

În urma înfrângerii, băimărenii au rămas deocamdată pe locul 7, cu precizarea că Unirea Dej poate trece peste Explorări dacă învinge Rapid la București (ceea ce, cel mai probabil, se va întâmpla – meciul este în desfășurare în momentul redactării acestui articol).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here