MESAJ PUBLIC – Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan: Sǎ ne unim sub valorile care ne definesc și să construim un viitor demn de trecutul nostru glorios

1
2764
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

CELEBRARE. La 165 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească, încă rememorăm cu emoție momentul istoric pe care aveau să se sprijine demersurile de clădire a statului independent, puternic și modern pe care îl cunoaștem astăzi. Dincolo de actul de coeziune teritorială, unirea principatelor române de la 24 ianuarie 1859 a constituit o materializare a celor mai înalte aspirații naționale ale poporului nostru, dar și dovadă de necontestat a unității și solidarității populare.

 

Prilej de recunoștință față de sacrificiile înfăptuite de înaintații noștri în numele unei Românii puternice și unite, această zi ne invită să reflectăm asupra parcursului istoric al țării noastre, servindu-ne drept sursă de inspirație și totodată, de forță, pentru depășirea oricăror obstacole. Acest pas hotărâtor în procesul de consolidare a identității naționale românești continuă să însuflețească românii și să-i mențină uniți în fața provocărilor și a încercărilor de dezbinare.

 

Astăzi, mai mult ca oricând, suntem chemați să ne onorăm moștenirea, să ne unim sub valorile fundamentale care ne definesc și să pășim împreună, încrezători, spre un viitor demn de marile acte de curaj ale înaintașilor noștri.

 

La mulți ani întru unitate! La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi maramureșeni! La mulți ani, dragi români!

 

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here