DECIZIE – Șefa Parchetului Baia Mare pleacă de la conducerea unității

1
1304

TRANSFER MAGISTRAȚI. Procurorul Mihaela Buda, care conduce prin delegare Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, se va transfera la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș), cererea de transfer fiind admisă de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Parchetul județean, condus de prim-procuror Ioan Pop, a anunțat vacantarea a două funcții de execuție, pentru acestea depunând cereri de transfer patru procurori, toți de la Parchetul municipiului reședință de județ (Mihaela Buda, Mihai Mădălin Carnariu – care este delegat prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș -, Alexandru Brânzei și Marius Temeian).

 

CSM a admis o singură cerere de transfer, a prim-procurorului Mihaela Buda, respingându-le pe celelalte. Transferul intră în vigoare în 1 martie 2024, dată până la care CSM va delega pe altcineva în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

 

Mihaela Buda are peste 17 ani vechime în funcția de procuror și grad corespunzător parchetului de pe lângă tribunal. Ea a fost desemnată la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare din 1 martie 2023, acest post fiind vacantat după pensionarea prim-procurorului Dorel Ioan Buda. Delegarea sa în funcția de conducere (cea de-a doua consecutivă) se încheie la 29 februarie 2024. Mihaela Buda este absolventă a Institutului Național al Magistraturii (decembrie 2009), fiind repartizată ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în ianuarie 2010.

 

Cel mai probabil, viitorul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare va fi Mircea Axenta (52 de ani), originar din Baia Mare, procuror din decembrie 2017, venit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în 2021, prin delegare, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea. Acesta ocupă acum funcția de prim-procuror adjunct, prin delegare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ce fel de prim procuror este cel care validează „pe banda rulanta” ordonanțele procurorului de execuție?! Ce fel de prim procuror este cel care admite nelucrarea dosarelor „cu anii” ale procurorilor din subordine?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here