PROBLEMĂ – O ia dealul la vale peste Centrul de Management al Deșeurilor de la Sârbi și noi așteptăm să ne dea alții un al treilea expert care să ne spună ce să facem

2
1339
Gabriel Zetea - președintele Consiliului Județean Maramureș

INCAPACITATE. Proiectul ce vizează crearea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în Maramureş e varză. Varză călită, prinsă de fundul cratiței, necomestibilă și urât mirositoare. Proiectat și reproiectat, cu termene depășite și repuse la start, promis și nerealizat, fazat și refazat, cel mai important proiect al județului – atât prin prisma efectelor în societate și mediu, cât și al valorii investiției (inițial 230 de milioane de lei, apoi gonflat) – este argumentul suprem al deplinei incapacități manageriale de care au suferit, cronic, iremediabil, ultimii trei politruci autoproclamați lideri și cocoțați pe tronul administrației județene: Mircea Man (PDL), Zamfir Ciceu (ALDE) și Gabriel Zetea (PSD).

 

Cătălin Gheran (centru)

S-au împlinit deja 2 ani de la începerea execuției. Problemele, cauzate și prin amplasament, se încearcă acum, în ceasul al 12-lea, să fie remediate. Cum? Aici, la noi, nu știe nimeni. În consecință și din disperare, președintele CJ Maramureș, Zetea, l-a adus în Baia Mare pe Cătălin Gheran, directorul Autorităţii de Management – Program Operaţional Infrastructură Mare (AM POIM). Comunicatorii de la CJ susțin că s-au căutat soluții pentru remedierea problemelor, ca și cum aceste probleme ar fi apărut ieri, nu de la începutul implementării proiectului.

 

Depozitul de deșeuri de la Sârbi

Cea mai apăsătoare problemă e că dealul pe care a fost amplasat centrul de management o ia la vale, iar constructorul, disperat că vedem cum ce lucrează ziua, noaptea se dărâmă, a sistat lucrările până când un expert nu îi va da soluția corectă. Scriu “soluția corectă”, pentru că o soluție incorectă există, cea din proiectul tehnic ce a fost plătit unei firme care a luat banii, ura și la gară. Nimeni (adică Zetea, despre „defunctul” Ciceu nu mai vorbim) n-a făcut niciun demers să fie trasă la răspundere respectiva firmă încasatoare de bani publici, inclusiv prin solicitarea despăgubirilor create de proiectul tehnic pe care l-a girat, dar care e prost și a cauzat numeroase pierderi.

 

Acum, în privința alunecărilor de teren de la Sârbi, e în derulare o altă expertiză tehnică. Ca în filmele cu proști, nici acum nu suntem siguri că e bine, de aceea, Zetea l-a chemat pe Gheran și a agreat obținerea unui punct de vedere, pe această speță, de la un alt expert tehnic, pus la dispoziție de AM-POIM. Zice asta multe despre băieții ăștia care ne conduc? Zice. O altă propunere ar fi ca după cea de-a treia expertiză tehnică a aceleiași probleme, să se solicite și a patra, de la Uniunea Europeană. Iar apoi, eventual, o a cincea, de la Uniunea Planetară. Așa vom fi siguri că e bine și o să ne putem apuca de treabă, finalizând acest sistem pentru deșeuri în timpul acestui mileniu (pentru că e doar la început). #îndrăzneștesăcreziînZetea

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Da te uita si la ce sefuti ai pe acolo. E de ajuns sa aiba ” an ” in coada numelui si se vara in toate. Toate le compromite, stie doar pupa la sefi. Noroc ca mai are putin si se pensioneaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here