FAPT – După 7 ani de închisoare, frații condamnați pe viață pentru uciderea șefului Postului de Poliție din Vișeu de Jos au cerut revizuirea sentinței

4
2504

REVIZUIREA CONDAMNAȚILOR PE VIAȚĂ PENTRU CRIMĂ. Frații Ioan Aurelian Tomoiagă și Marius Ovidiu Tomoiagă, condamnați pentru uciderea șefului Postului de poliție din Vișeu de Jos, au înregistrat marți, 23 ianuarie 2024, o cerere de revizuire a hotărârii definitive prin care au fost condamnați la închisoare pe viață. Revizuirea este o cale extraordinară de atac menită în esenţă să corecteze erorile de fapt, vizând remedierea procesuală a erorilor de judecată care au condus la stabilirea greşită a situaţiei de fapt.

 

Solicitarea va fi judecată de Secția Penală a Tribunalului Maramureș, instanță care i-a condamnat pe fond, pentru omor calificat, la 20 februarie 2018 (hotărârea a rămas definitivă la 29 mai 2018, prin decizia Curții de Apel Cluj). Procesul va începe la 27 februarie 2024.

 

Frații Tomoiagă din Vișeu de Jos sunt închiși din 6 ianuarie 2017 (inițial în arest preventiv, apoi sub arestare preventivă și ulterior condamnați la închisoare pe viață). Conform rechizitoriului, din probele administrate de procurori, cei doi l-au ucis pe șeful de post Gheorghe Nistor (48 de ani) cu 3 lovituri de cuțit (una în zona cervicală şi două în zona toracelui), chiar în sediul postului de poliție local. După crimă, aceștia au sustras pistolul polițistului (arma nu a fost găsită), au închis uşa biroului cu cheia acestuia şi au părăsit clădirea.

 

Motivația crimei ar fi citațiile înmânate celor doi de polițist, în 21 decembrie 2016. Cei doi frați, care mai erau cercetați penal în alte dosare în sub măsura preventivă de control judiciar, iar un nou dosar penal i-ar fi putut trimte în arest, au dat foc citațiilor, de față cu polițiștii (Nistor era însoțit de alți doi agenți de la Postul de Poliție din Leordina), și l-au amenințat de șeful de post. Aceștia au fost convocați la Postul de Poliție din Vișeu de Jos pentru a fi amendați pentru sfidarea organelor judiciare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Și cei ce conduc băuți sau drogați și omoară oameni nevinovați ( chiar și neintenționat ) , tot la fel să primească !
    Premeditarea e premeditare ! Omul care nu mai trăiește , pe veci nu mai trăiește !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here