FAPT – Un nou pas în înființarea parcurilor industriale din Maramureș: contract pentru execuția a 60 de foraje de sol și de apă freatică

0
2344

PARCURI INDUSTRIALE. Parcuri Industriale Maramureș SA, firma Consiliului Județean care administrează proiectul de înființare a parcurilor industriale din județ, a semnat în 22 ianuarie 2023 un contract în valoare de 209.267,45 lei (sumă care include TVA), care prevede analize din probe de apă freatică și sol.

 

Contractul a fost semnat cu firma Wessling România SRL din Târgu Mureș, subsidiara firmei germane Wessling GmbH fondată de dr. Erwin Weßling și controlată acum de copiii acestuia. Firma este specializată pe o gamă diversificată de analize, microanalize și nanoanalize (de la cele de mediu și până la cele ale alimentelor), consultanță și soluții privind acestea.

 

Conform contractului, se vor realiza 60 de foraje de sol și de apă freatică pentru prelevarea de probe și analize de laborator pentru întocmirea unui raport de interpretare.Analiza structurii unui teren este obligatorie pentru întocmirea Studiului geotehnic și are scopul de a oferi informațiile necesare despre proprietățile solului pe care urmează să fie amplasată o construcție, indiferent de tipul acesteia.

 

Firma Parcuri Industriale Maramureș gestionează în acest moment mai multe proiecte pentru edificarea unor parcuri de specializare inteligentă în Maramureș, cele mai avansate fiind cele din Baia Sprie și Fărcașa (care au finanțarea aprobată), de asemenea fiind depuse și dosarele pentru Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș (cele 4 parcuri industriale necesită o finanțare totală de 74 de milioane de euro, sumă care cuprinde banii pentru infrastructură și ajutorul de stat pentru instalarea antreprenorilor care investesc în acestea (până la 2,5 milioane de euro, respectiv până la 60% din investiția propriu-zisă), care se încearcă a fi obținută prin Programul POR pentru Regiunea de Nord-Vest.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here