INVESTIȚIE – Concernul german Köpp extinde cu încă o hală de producție fabrica de cauciuc pe care o deține în Maramureș

0
6494
Valentin Dublea și Achim Raab

DEZVOLTARE. Producătorul de produse din cauciuc Köepp România SRL din comuna maramureșeană Ariniș, subsidiară a concernului german W. Köpp GmbH & Co KG, controlat din 2014 în totalitate de familia de antreprenori germani Raab (avându-l la conducerea managerială pe Achim Raab), pregătește extinderea fabricii din Maramureș cu încă o hală în suprafață de circa 1.300 mp.

 

În noua unitate productivă a fabricii de la Ariniș, producătorul și procesatorul de blocuri de cauciuc celular, cauciuc cloropren, cauciuc natural și polietilenă, va organiza o nouă hală, a treia, de tăiere a cauciucului, dotările prevăzute (utilaje de tăiat, de lipit, de tivit, de ștanțat, de laminat, de imprimat) urmând mărirea capacității de producție a plăcilor de cauciuc cu o cantitate estimată la 5.000 bucăți/lună.

 

De altfel, din anul 2011, de la preluarea controlului total asupra unității din Ariniș (fosta Rubbertec SRL), concernul german Köpp, care deține unități de producție în Germania (la Aachen și Bovenden), România (Ariniș) și India (Manesa) și este cel mai mare producător de produse laminate din Europa, a investit constant în dimensionarea spațiului de producție și modernizarea dotărilor tehnice, reușind să mărească de peste 10 ori suprafața și capacitatea de producție a fabricii, punând în funcțiune linii de producție suplimentare pentru fabricarea de cauciuc celular spumos și blocuri de polietilenă.

 

Proiectul de extindere de la Ariniș este în fază de pre-execuție, dar deține deja cea mai mare parte a autorizațiilor necesare demarării investiției (certificat de urbanism, avize de la ISU, SGA, Garda de Mediu, DSP, documentația fiind înaintată pentru obținerea avizului de mediu).

 

Fabrica de la Ariniș este manageriată de Valentin Dublea (foto mic dreapta, – prin firma pe care o deține, Development Rubber Industry SRL), fost asociat al părții germane în fosta Rubbertec SRL și păstrat la conducere de partea germană care s-a declarat public, în repetate rânduri, inclusiv prin CEO-ul holdingului, Achim Raab (foto mic dreapta jos), extrem de mulțumită de performanțele tehnice și economice ale sucursalei din România – conform ultimul raport economic finalizat, cel din anul 2021, Köepp România SRL a raportat o cifră de afaceri de 65,62 milioane de lei și un profit net de 6,6 milioane de lei obținut cu circa 80 de angajați.

 

Istoria concernului german W. Köpp GmbH & Co KG începe în anul 1938, când Wilhelm Köpp a preluat, în Aachen, o afacere axată pe vânzarea de cauciuc. A fondat compania și a extins bussinesul la producția și prelucrarea cauciucului. În 2014, ultimul membri al familiei fondatorului, Oliver Köpp, a părăsit compania, aceasta rămânând în totalitate în proprietatea familiei asociate, Raab.

* Foto: @W. Köpp GmbH & Co KG

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here