SILVICULTURĂ – 1,8 milioane de puieți pentru împădurirea din campania de primăvară din Maramureș

0
422

ÎMPĂDURIRE. Angajații Direcției Silvice Maramureș vor împăduri în cadrul campaniei de primăvară o suprafață de 330 de hectare (pe 49 de hectare fiind vorba de completări în plantațiile executate în anii anteriori, iar restul pe suprafeței urmând să se facă plantări integrale). Cele mai mari suprafețe se vor planta la Poienile de Sub Munte (118 hectare), Vișeu (35 hectare) și Groși (29 hectare) – de asemenea, împăduririle din primăvară vizează și zonele ocoalelor silvice Dragomirești (19 hectare),  Mara (15 hectare), Firiza (4 hectare), Baia Sprie (3 hectare), Târgu Lăpuș (1 hectar) etc.

 

Pentru întreaga campanie de împădurire de primăvară, silvicii maramureșeani vor folosi aproape 1,8 milioane de puieți, cea mai mare parte (peste 1 milion) fiind din specia molid – se vor mai planta 272.000 de puieți de brad, 176.000 de paltin, 100.000 de gorun, 63.000 de larice, 40.000 de stejar, precum și alte specii de ajutor și amestec (frasin, cireș, salcâm și fag).

 

De asemenea, în solariile Direcției Silvice Maramureș se vor semăna 500 de metri pătrați cu molid și 300 de metri pătrați cu larice, iar în pepiniere 16 ari cu molid și 5 ari cu salcâm, executându-se și  repicaje (replantarea unor plante tinere din răsadnițe într-un loc mai larg) – pe 67 de ari cu molid și pe 13 ari cu larice. Dr. ing. Mihai Leșan, responsabil pentru relații cu mass-media al Direcției Silvice, a anunțat că instituția silvică maramureșeană are disponibilitate pentru vânzarea puieților de molid și salcâm.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here