SPECTACOL – Vineri, la Teatrul Municipal Baia Mare, un spectacol despre dezumanizarea societății: „Rinocerii” de Eugène Ionesco

0
191

TEATRU. Vineri, 21 mai, de la ora 19.00, Teatrul Municipal din Baia Mare, prezintă spectacolul „Rinocerii”, de Eugène Ionesco, în regia lui Iulian Bulancea și scenografia lui Mihai Vălu. Spectacolul, care a fost prezentat în premieră în 22 februarie 2019, se joacă cu publicul în sală, durează 80 de minute și prețul biletului este 20 de lei (redus, 10 lei).

 

„Rinocerii, probabil cea mai autobiografică piesă a lui Eugène Ionesco, vorbește despre dezumanizarea și bestializarea societății prin intermediul îndoctrinării și fanatismul doctrinar. Dacă inițial rinocerita reprezenta adeziunea la doctrina nazistă, semnificația acestei boli bizare inventate de Ionesco a fost extrapolată către toate formele de fanatism și îndoctrinare politică sau socială. (…) Spectacolul Rinocerii îmbină arta animației, arta actorului și mișcarea scenică, în căutarea absurdului și teatralității ionesciene”, a scris regizorul spectacolului, Iulian Bulancea.

 

În distribuție: Dorin Griguța, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Ruxandra Lăzărescu, Raul Hotcaș, Carmen Ciobanu, Alex Macavei, Andrei Han, Marin Ciucă, Iulian Bulancea, Alexandru Costache.

 

* Foto: @ Roland Strebeli

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here