EVENIMENT – Ansamblul Transilvania, împreună cu meșteri populari din județ și… un trib dacic, promovează Maramureșul la Târgul de Turism al României

0
1150

MARAMUREȘUL LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI. Prezență nelipsită din cadrul Târgului de Turism al României, județul Maramureș își va prezenta valoroasele resurse turistice, într-o îmbinare de vechi și nou care dovedește că în Maramureș turiștii pot trăi „un pic din toate”.

 

Nucleul participării județului Maramureș la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României 2022, desfășurat în perioada 10-13 noiembrie 2022, îl vor reprezenta atracțiile specifice sezonului hibernal. Datinile și obiceiurile din preajma Crăciunului, gastronomia tradițională, oportunitățile de practicare a sporturilor de iarnă și experiențele de neratat în sezonul rece sunt câteva dintre ingredientele basmului de iarnă ce are ca loc de desfășurare „țara celor patru țări” și a tradițiilor vii.

 

Oaspeții standului vor putea să descopere obiceiul uratului cu buhaiul, specific Țării Lăpușului, dar și să pășească în interiorul unei cabine de telegondolă, adusă direct de pe Pârtia Olimpică din Borșa. În spațiul expozițional al județului vizitatorii vor găsi și un colț foto amenajat cu elemente tradiționale de decor, atent alese de către echipa Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Totodată, cu ajutorul ochelarilor VR, publicul interesat va putea simula prezența fizică în locuri deosebite din Maramureș.

 

Meșteșugurile populare vor fi, de asemenea, promovate, prin demonstrații de meșteșugit susținute de îndrăgiții meșteri populari: Daniel Leș – olărit, Petru Codrea – lemnărit, Anuța și Mariana Stan – țesut. Inedită va fi și prezența la stand a unui trib dacic, prin implicarea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și a Asociației Culturale Omnis Barbaria. Păstrând tradiția edițiilor anterioare, responsabil de voia bună va fi Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, care va transpune în cântec și joc spiritul autentic al Maramureșului. Și pentru ca „meniul” să fie complet, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, de la eveniment nu vor lipsi nici degustările de bucate tradiționale, numai bune să stârnească apetitul de călătorit.

 

Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, la standul județului se vor mai afla reprezentanți centrelor de informare turistică din Borșa, Moisei, Seini Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, dar și ai unor operatori de renume din industria turismului.

 

Cu drag de oaspeți, Maramureșul își așteaptă la stand vizitatorii, pentru a-i convinge să îi viziteze apoi și la ei acasă.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here