SPECTACOL – Sâmbătă, premieră la Teatrul Municipal Baia Mare: „Dekaroom – Cycles of Loneliness”

0
342

PREMIERĂ LA TEATRU. Sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 17.00, la Teatrul Municipal Baia Mare se prezintă în premieră spectacolul „Dekaroom – Cycles of Loneliness” (următoarele reprezentații sunt programate duminică, 11 aprilie și luni, 12 aprilie, tot de la ora 17.00).

 

Construit nu pe o scenă clasică cu publicul în sală, ci în 10 spații diferite ale  teatrului, Dekaroom este un spectacol itinerant, o altfel de zi a ușilor deschise, în care publicul va descoperi locuri misterioase și încărcate de o nebănuită teatralitate, actori în ipostaze inedite, personaje aflate în situații limită, care  vor aminti de viața pe  care o trăim cu toții de la o vreme-ncoace.

 

Spectacolul durează două ore și se joacă în spații underground ale teatrului! Accesul este limitat la un număr de 20 spectatori / reprezentație, datorită pandemiei și a specificului spectacolului. Pentru buna desfășurare, publicul este rugat să ajungă cu minim 20 de minute înainte de ora programării, pentru a fi instruiți privind traseul ce urmează a fi parcurs.

 

Ore acces la spectacol:

ora 17.00 – 4 persoane

ora 17.20 – 4 persoane

ora 17.40 – 4 persoane

ora 18.05 – 4 persoane

ora 18.30 – 4 persoane.

 

Fidel spiritului Festivalului Atelier, al cărui laureat pentru regie a fost în 2019, Andrei Dinu explorează nu doar spațiile ascunse ale teatrului, dar și potențialul salvator al acestora, amintindu-ne că, aidoma marilor catedrale în care oamenii Evului Mediu se adăposteau în vreme de ciumă, și teatrul poate fi un loc de refugiu pentru trupurile și sufletele noastre. Iar personajele celor 10 spații ale Dekaroom-ului tocmai despre asta vorbesc.

 

În distribuție: Ioan Costin, Alexandra Vanci, Carmen Bulancea, Inna Andriucă, Aurora Prodan, Iulian Bulancea, Denisa Blag, Petru Damșa, Alex Macavei, Eduard Bîndiu, Izabela Tsujimoto.

 

Regia artistică: Andrei Dinu și Raul Hotcaș; Scenografie: Mihai Vălu; Concept afiș: Alex V. Miclăuș; Video Mapping: Norbi Mezei; Proiecții: Teo Molnar; Desene: Daiana Nițu; Filmare: Cristi Popovici; Regia tehnică: Felix Mare; Sonorizare: Dan Prodan; Lumini: Marin Codrea, Sandu Șimonca; Sufleur: Maria Danciu; Mașiniști: Ionuț Mihăilescu, Augustin Danciu, Alexandru Szamoși, Dănuț Pîrje, Gheorghe Cozma.

 

Accesul la spectacole se face cu rezervare telefonică (tel. 0736.216.437 – între orele 11-16 și sâmbătă între orele 12-13), iar prețul unui bilet la premieră este 25 lei. Publicul este rugat să poarte mască, să respecte măsurile de siguranță și distanțare socială, să folosească soluțiile de dezinfectare pe care teatrul le pune la dispoziție. Dacă prezintă simptome de răceală, strănut, tuse, este rugat să anuleze rezervarea.

 

* Foto: @ Teo Molnar

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here