TRIST – A murit Ion Igna, fost director al Bibliotecii Județene, Teatrului Dramatic și Muzeului Județean Maramureș

0
2830

DECES. A murit Ion Igna (83 de ani), fostul director al Bibliotecii Județene, Teatrului Dramatic și Muzeului Județean, o figură proeminentă a culturii maramureșene. Ion Igna s-a născut la Ardusat, la 30 ianuarie 1938, și-a finalizat studiile liceale la Liceul (astăzi Colegiul Național) Gheorghe Şincai din Baia Mare (1954) și cele universitare la Facultatea de Filologie din Cluj-Napoca, Secţia de Limba şi literatura română.

 

Ion Igna, 1984 – în centru

Este unul dintre puținii maramureșeni care au condus instituții culturale județene atât în perioada comunistă, cât și după 1989, până în anul 2001, la pensionarea sa. A fost director al Bibliotecii Judeţene Maramureș (pe atunci, cu sediul în centrul vechi al Băii Mari), apoi director al Teatrului Dramatic din Baia Mare și, până în anul 2001 (la pensionare), director al Muzeului Judeţean Maramureş, instituție care pe atunci avea trei secții (Istorie, Artă și Mineralogie).

 

 

Ion Igna (30 ianuarie 1938 – 8 aprilie 2021), drum lin și recunoștință.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here