ȘMENU’ MIC – Trai pe vătraiul banilor publici: patronul firmei care prestează servicii IT&C la operatorul de apă-canal Vital, angajat ca șef la… Vital

0
1444

DECONSPIRARE. Știți… ne simțim puțin jenați, așa, să vă anunțăm un alt șmen în ditamai mun’cipiu Baia Mare, declarat „Orașul Învingătorilor” de întâiul edil al țării – da’ ce spun eu al țării, al continentului, poate chiar al planetei! -, Cătălin Cherecheș, el însuși un Învingător, desigur. Mai exact, șmenul ăsta se petrece chiar în curtea gospodărită de Întâiul Învingător, Vital SA, operatorul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare, societate aflată sub controlul muncipalității (care deține 88% din capitalul social).

 

Bine, știm că unde-i apă sunt și sugative, că doar n-o să lase monopoliștii să băltească atâta amar de bani. În consecință, din atâta apă își sting setea mulți și multe firme gratulate, agreate, abonate etc. Printre astea, și una care face obiect de mândrie că are „o bogată experiență la nivel zonal în lucrul cu Administrația Publică”. Firma se numește IT&C Development SRL Baia Mare și îi aparține lui Gabriel „Gabi” Man.

 

„Vânătorul de teroriști”, șef la Vital

 

Pentru cei care nu și-au luat lecitina-n dimineața asta, un scurt refresh: e firma plătită de Primăria Învingătorului Cherecheș pentru „studiul de oportunitate privind achiziționarea și instalarea sistemului de supraveghere video în municipiul Baia Mare”. Bine, sistemul n-a fost achiziționat, doar studiul. Dar nu-i prima îndestulare de acest gen, așa că nu a fost nimic surpinzător la vremea aceea (în primăvara anului 2015, adică-n urmă cu trei ani).

 

Vă amintesc că ăsta e studiul care conchide că operarea sistemului „urmărește descurajarea”, printre altele, a unui „tip de activitate” extrem de des întâlnit în Baia Mare: „amenințările teroriste”. Nu râdeți, c-ați văzut că și sereiu’ s-a impacientat tare-tare de tot când pensionarul acela beat a lipit cu scotch niște pământ din grădină de pișoarul de la Tribunal, convins că-i o bombă amplasată de vreun bin Laden maramureșean.

 

Bun, firma lui Man a prestat servicii pentru mai mulți clienți (sau „clineți”, cum scrie pe site-ul sereleului abonat la pușculița publică controlată de Cherecheș): URBIS (operatorul de transport în comun),  Serviciul Public Ambient Urban (SPAU – bine, ei nu știu pentru cine au prestat, așa că și denumirea e scrisă greșit) și Vital. Oamenii fac orice, dar contractele astea se referă în principal la montat bariere (știți, „Bariera bună, trece primejdia rea!”).

 

La Vital, însă, pe lângă bariere mai prestează și alte servicii, conform surselor interne: mentenanță la imprimante (nu râdeți, vă rog!), bariera (evident!), camere de luat vederi (că urbea n-a avut bani pentru cele 609 camere de supraveghere video fixe și mobile, câte a considerat inginer „Gabi” Man că-s necesare să nu ne atace teroriștii, dar Vital tot a găsit niște firfirei pentru câteva camere video, măcar așa, de-o mică-ndestulare).

 

Ș-acum informația pe care dorim să o comunicăm și, iată!, surprinzându-ne că o facem, este legată de angajarea patronului firmei care e plătită de Vital SA la… Vital SA. Sigur, pentru un strateg atât de important, care face studii de capturare a teroriștilor din Baia Mare, funcția e una pe măsură: șef serviciu Birou IT. Nu-i bine? Cam atât am vrut să vă anunțăm, că-ntre timp am aflat că-i sărbătoarea Izvorul Tămăduirii și am zis să nu tămăduim mai mult decât considerăm că e cazul.

 

Grupul de Investigații 2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here