TITLU – Maramureșeanul Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian, numit consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă

1
763
Herman Berkovits

NUMIRE. Doctorul Herman Berkovits, consul onorific al României în Israel şi medic personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a fost numit de Viorica Dăncilă consilier onorific al prim-ministrului României (activitate neremunerată), decizia premierului fiind publicată deja în Monitorul Oficial.

 

Herman Berkotvits s-a născut la 14 martie 1947, în oraşul Târgu Lăpuş, în familia Lazăr (Eliezer) şi Viorica (Iafa) Berkovits, fiind unicul copil. Mama sa, Viorica Berkovits, a fost deportată cu întreaga familie la Auschwitz fiind singura supravieţuitoare din întreaga familie, iar tatăl său, Lazar Berkovits, a fost deportat în mai multe detaşamente de muncă obligatorii în spatele frontului din timpul celui de al doilea Război Mondial. Herman Berkovits este a doua generaţie a supravieţuitorilor Holocaustului.

 

Este căsătorit cu Elisabeta Berkovits, născută în Târgu Mureş şi absolventă a Conservatorului de Muzică din Cluj, actualmente director adjunct al Academiei de Muzică din Ierusalim. Din 1985 conduce Clinica Privată de Medicină Pediatrică şi Generală în orasul Ierusalim.

 

Dr. Herman Berkovits este o personalitate marcantă a lumii contemporane în domeniul științelor medicale, care se bucură de prestigiu atât în Israel, cât și la nivel internațional. Ca recunoaștere a valorii activității sale profesionale, doctorul Herman Berkovits a fost desemnat, din anul 2009, medicul personal al premierului Benjamin Netanyahu.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here