ȘI-AU LUAT REVANȘA – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare a câștigat clar, pe teren propriu, meciul cu Campionii FC Argeș

0
207

FOTBAL FEMININ – LIGA A II-A. Sâmbătă, 9 martie 2024, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii a II-a Seria 2-a la fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a câștigat, cu 5-1 (4-1), partida cu ACS Campionii Fotbal Club Argeş. Meciul, arbitrat la centru de Kopriva Biro Eniko din Carei, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Baia Mare) și 6 (Pitești).

 

Programat inițial duminică, meciul s-a disputat cu o zi mai devreme, fiind devansat în urma solicitării oaspetelor (care nu aveau duminică nicio cursă aeriană de la București cu care ar fi putut să ajungă la Baia Mare sau în împrejurimi și, în plus, duminică jucătoarele convocate la naționala României U15 trebuie să se prezinte la lot). A fost meciul de debut în 2024 al echipei piteștene, care în etapa precedentă a stat (în Seria a II-a a diviziei secunde, una dintre competitoare, ACS Olimpic Star Cluj, s-a retras, rămânând un număr impar de echipe, 9).

 

Deși la acest nivel al fotbalului feminin românesc competiția este mai degrabă una a păcii, fără nicio emoție în privința retrogradării (în serie pe lângă direct retrogradata Olimpic Star Cluj alte două echipe având doar câte 3 puncte după primele 10 etape, ACS Atletic Drobeta și ACS Roma Florin Pădurean), băimărencele aveau o revanșă de luat, în tur pierzând categoric, cu 5-0 (2-0), la Pitești.

 

Antrenorul Daniel Lupuți a început partida cu următorul 11: Cosma – Daneliuc, Buftea, Butuza, Rus – Szalay, Marița, Samok, Ilieș – Gulin, Cândea.

 

În fața unei echipe cu jucătoare preponderent în vârstă de 16-17 ani, gazdele au deschis repede scorul, în min. 12, după un fault în careu la Buftea, sancționat de arbitra Kopriva Biro cu lovitură de la 11 metri. Mezina lotului băimărean, Andreea Cândea (15 ani), a deschis scorul, transformând penalty-ul. Replica oaspetelor a venit în min. 22, când Roxana Gîngoe a egalat, însă până la finalul reprizei băimărencele au mai marcat de 3 ori, prin Georgiana Marița (min. 26), Andreea Cândea (min. 30) și Andreea Gulin (min. 34).

 

În repriza a doua, din min. 52, oaspetele au rămas în 9 jucătoare de câmp după eliminarea lui Roxana Popescu, iar gazdele și-au majorat avantajul la 4 goluri, prin reușita lui Georgiana Pătca, scor cu care a luat final partida de la Baia Mare. Și-au luat revanșa.

 

* ACS Fotbal Feminin Baia Mare – ACS Campionii Fotbal Club Argeş: 5-1 (4-1), au marcat: Andreea Cândea (min. 22, min. 30), Georgiana Marița (min. 26), Andreea Gulin (min. 34), Georgiana Pătca (min. 74) / Roxana Gîngoe (min. 22).

 

În etapa următoare, a 12-a, băimărencele nu joacă (erau programate cu Olimpic Star Cluj, retrasă din campionat), următorul meci urmând să îl dispute în 14 aprilie, în deplasare (o deplasare destul de lungă, de peste 500 de kilometri), cu penultima clasată, ACS Atletic Drobeta, echipă care înaintea acestei etape are o singură victorie și 8 înfrângeri.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here