EFECTUL ORGOLIULUI RĂNIT – Minaur a spulberat, la Baia Mare, SCM Craiova: victorie categorică, la 11 goluri diferență!

0
604

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL FEMININ. Duminică, 29 ianuarie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa 14 (prima din retur) a Ligii Naționale de handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a câștigat cu, 36-25 (19-13), cu SCM Craiova. Partida, arbitrată de nemțenii Ionuț Ifrim și Ovidiu Ilisei, a opus echipele clasate la finalul turului pe locurile 9 (Baia Mare) și 7 (Craiova).

 

Pe lângă forma dezastruoasă arătată în această ediție a campionatului, băimărencele aveau de luat încă o revanșă: după cea în fața propriilor suporteri, cea în fața adversarelor, fiind învinse în meciul tur, la Craiova, cu 7 goluri diferență (31-24), de o echipă pe care până atunci a învins-o oriunde a prins-o.

 

După primele 5 minute de tatonare, Minaur reușește 5 goluri consecutive (o dublă Borș, Mițicuș, Popa și Tănăsie), întorcând scorul de la 2-3 la 7-3 și dând semnalul trezirii orgoliului rănit (e drept, având în față un adversar mult mai accesibil decât cele care au ridiculizat-o la Baia Mare, Rapid București și SCM Râmnicu Vâlcea).

 

Craiovencele au încercat o revenire, dar Minaur a intrat în ultimele 10 minute ale primei reprize cu un avantaj considerabil, 7 goluri (min. 20, 14-7), și a intrat la vestiare cu un liniștitor 19-13, cu Borș, Popa, Vujovic și Tănăsie ca principale marcatoare.

 

În repriza a doua, Minaur își majorează avantajul din nou la 7 goluri în prima treime (min. 40, 23-16), avans pe care-l mențin și la jumătatea reprizei, încheiată cu golul lui Mițicuș (min. 45, 27-20). Băimărencele joacă, în sfârșit, și în apărare (dând astfel o șansă și portarului, pe care până acum îl sacrificau, de parcă le era dușman, nu coechipier – rezultatul: Enache a avut în primele 45 de minute 7 intervenții salvatoare + un 7 metri apărat).

 

În ultimele 10 minute, Minaur avea deja un avantaj covârșitor, de 10 goluri (min. 50, 33-23). Popa are un procentaj de 100% (5 goluri din 5 șuturi), Tudor a început să marcheze, fără nicio inhibiție, de la 9 metri, din inter dreapta, Enache parează tot ce e uman, Minaur nu poate finaliza acest meci decât cu o victorie categorică, în pofida încercărilor lui Țicu, a sârboaicei Krpež Šlezak și a portarului Curmenț de a reduce dezastrul deja prefigurat în tabară oaspete.

 

Se intră în ultimele 5 minute de la scorul 35-24 (după golul lui Popescu – Minaur) și timp de 4 minute nu se mai marchează (seceta e întreruptă de Bak). Partida se încheie cu golul polonezei Zych și scorul 36-25. O altă față a Minaurului. Efectul orgoliului rănit.

 

Pentru Minaur au marcat: Tănăsie (8 goluri), Borș (6 goluri), Popa și Vujovic (câte 5 goluri), Mițicuș, Tudor și Popescu (câte 3 goluri), Cavlovic, Cazanga și Zych (câte 1 gol). Enache a avut 7 parade salvatoare. De la oaspete s-au remarcat Țicu și Krpež Šlezak (câte 5 goluri), Rodrigues Belo și Bak (câte 4 goluri) și portarul Curmenț (8 parade salvatoare).

 

În etapa următoare, Minaur joacă în 5 februarie, tot la Baia Mare, cu CSM Slatina, penultima clasată. Un meci care ar trebui să îi fie la îndemână.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here