CRONICĂ DE MECI – Minaur Baia Mare câștigă previzibil acasă și se poate pregăti pentru primul meci de baraj pentru promovare, cu CSO Cugir

0
521

FOTBAL – LIGA A III-A. În etapa a 15-a a Ligii a III-a, Minaur Baia Mare a întâlnit, pe Stadionul Viorel Mateianu, CSC Sânmartin, echipă de mijlocul clasamentului Seriei a 10-a, care așteaptă liniștită și ferită de griji vacanța (putea să aștepte ferită de griji și dacă era pe ultimul loc, pentru că găselnița FRF de a schimba regulile retrogradării în timpul jocului a făcut din Liga a III-a, de unde nu mai retrogradează nimeni, un soi de țurcă în care doar echipele cu pretenții la promovare mai joacă pe o miză).

 

Băimărenii, pe lângă miza impusă a promovării, mai aveau de luat o revanșă, după eșecul rușinos din noiembrie 2020, când au pierdut cu 4-2 (2-1) pe Stadionul Comunal Sânmartin. Și Minaur a câștigat fără probleme.

 

Antrenorul Vasile Miriuță a început partida cu următorul 11: Gudea – Core, Duruș, Bogdan Matei (min. 74 Melinte), Szekely, Vasile Pop (min. 68 Tirla), Donca, Denis Matei (min. 46 Ofrim), Minteuan, Zaluschi (min. 74 Lupu), Alexandru Pop (min. 63 Hațiegan).

 

Nici n-a început bine meciul și era deja 1-0, Donca în minutul 3 pasându-l pe portarul Beke, cel care în prima repriză mai avea să scoată mingea din plasă în min. 34, după golul lui Alexandru Pop din centrarea lui Vasile Pop. Meciul nu prea a avut istoric nici în cea de-a doua repriză, Minaur dominând și înscriind încă de două ori, prin Core (cu capul, în min. 64) și Hațiegan (șut din careu după o centrare excelentă a lui Ofrim, min. 67). Golul oaspeților, frumos (șut din afara careului a lui Florin Pop), a venit în min. 73 și pe fondul relaxării elevilor lui Miriuță.

 

Minaur Baia Mare – CSC Sânmartin: 4-1 (2-0), au marcat Mircea Donca (min. 3), Alexandru Pop (min. 34), Alexandru Core (min. 64), Andrei Hațiegan (min. 67) / Florin Pop (min. 73). Etapa viitoare, a 16-a, Minaur joacă la Bistrița, în 17 aprilie, cu ACS Unu Fotbal Club Gloria (echipă care a pierdut astăzi, greu, cu 1-2, la Zalău, cu fostul lider al seriei, SCM Zalău). La ceea ce arată echipele din fruntea clasamentului Seriei a 10-a și la programul care mai e de disputat (încă 3 etape – respectiv 9 puncte rămase în joc), Minaur este principala favorită la câștigarea seriei, ceea ce înseamnă că va juca primul meci de baraj cu locul 2 din Seria a 9-a, adică CSO Cugir.

 

* Foto: @ CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here