ATÂT S-A PUTUT – Minaur Baia Mare a pierdut la Dej și va rămâne și sezonul viitor în Liga a III-a

0
875

AU PIERDUT. Sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 17.30, pe Stadionul Municipal din Dej, în meci retur pentru primul baraj de promovare în Liga a II-a, Unirea Dej a învins cu 3-1 (1-1) CS Minaur Baia Mare. Dacă după meciul tur (finalizat la egalitate, 0-0), băimărenii mai păstrau o brumă de speranță, aceasta s-a risipit după doar o oră de joc în meciul de la Dej, condus la centru de Szabolcs Kovacs din Carei.

 

Antrenorul Vasile Miriuță a început returul cu următoarea formulă de echipă: Alexandru Gudea – Alexandru Core, Ciprian Duruș, Bogdan Matei, Szekely Krisztian, Paul Nistor, Mircea Donca (cpt.), Bogdan Minteuan, Vasile Pop, Alexandru Pop, Andrei Hațiegan.

 

Gazdele au pus presiune la poarta lui Gudea încă de la început, prin Frăsineanu (min. 3, care a ratat oportunitatea ieșirii din poartă a lui Gudea – portarul băimărenilor a făcut un meci bun, salvându-și echipa din numeroase situații critice) și Serediuc (șut puternic peste poarta băimărenilor), dar Minaur a răspuns cu șutul lui Vasile Pop (respins de Farcaș), semnalând că au venit la Dej pentru a se califica la al doilea baraj.

 

Portarul Minaurului are două intervenții decisive, în min. 24 – când a respins șutul la vinclu a lui Frăsineanu, pe care toți în afară de Gudea l-au văzut în poartă – și în min. 25., când a respins după un corner de pe partea dreaptă executat de Roș. Totuși, cât să reziste și Gudea? Presiunea Unirii s-a concretizat în min. 32, „maurul” Sebastian Serediuc (care în turul campionatului a jucat la Minaur) făcându-și datoria și marcând cu capul din 6 metri, după centrarea excelentă a omniprezentului Frăsineanu.

 

Minaur pornește în atac, pentru că nu mai avea nimic de pierdut și în min. 44, Andrei Hațiegan marchează pentru 1-1, reluând din careu la colțul scurt al porții lui Doru Farcaș. Se intră la cabine cu Minaur calificată la barajul al doilea, decisiv pentru promovarea în Liga a II-a. Speranța a fost risipită la doar 9 minute de la reluarea jocului, Alex Blaj înscriind (min. 54) ca la biliard, cu capul, din careu, în urma unei centrări din lovitură liberă, după ce mingea a fost deviată (norocos pentru dejeni) de un apărător.

 

Băimărenii se aruncă în atac, dar Nistor și Stanciu n-au norocul lui Blaj și cei care sunt mai aproape de gol sunt tot dejenii, prin Frăsineanu (din centrarea lui Chira) și același Florin Blaj (șut respins de Gudea). Totuși, pe finalul meciului, la un contratac al Unirii, dejenii înscriu din nou (min. 88), prin Ionuț Frăsineanu, după ce șutul lui Blaj, din situație de 1-1, a fost parat de același Gudea.

 

Din nou n-au jucat banii, Minaur (cu un buget net superior Unirii) a fost eliminată de tinerii antrenați de Dragoș Militaru și vor întâlni în barajul decisiv SCM Zalău, echipă care a încheiat campionatul în urma băimărenilor, dar care s-au impus în fața câștigătoarei Seriei a 9-a, CSO Cugir.

 

FC Unirea Dej – CS Minaur Baia Mare: 3-1 (1-1), au marcat Sebastian Serediuc (min. 32), Alexandru Blaj (min. 54), Ionuț Frăsineanu (min. 88) / Andrei Hațiegan (min. 44). Băimărenii ratează calificarea la al doilea baraj, acolo unde vor merge Vedița Colonești și Viitorul Șelimbăr (de exemplu), și rămân să joace în Liga a III-a – în schimb, dejenii visează la promovare (una care le este la îndemână), pentru că au fost mai buni decât Minaur. Ar fi bine să nu mai vorbim în Baia Mare de „gara din Dej”…

 

* Foto: @ Dej24.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here