LIGA NAȚIONALĂ – O nouă victorie categorică pentru Minaur Baia Mare, în meciul cu U. Cluj-Napoca

0
329

HANDBAL FEMININ. Duminică, 16 mai 2021,în turneul de la Râmnicu Vâlcea, FRH a programat etapa a 24-a a Ligii naționale la handbal feminin, competiție care se va încheia în 20 iunie, după etapa a 30-a. Minaur Baia Mare (locul 2 în prima ligă) a învins cu 31-24 (16-13) CSU Cluj-Napoca, echipă situată în zona retrogradabilă.

 

În afara unui accident (posibil, dar rar), niciun cunoscător al handbalului nu a pus la îndoială echipa câștigătoare, chiar dacă începutul bun al Minaurului, dusă de Laslo și Kovacevic la 2-0 în min. 3, a fost anihilat după 10 minute de joc (3-3, apoi 6-6 în min. 17). Diferența de valoare a fost evidentă și scorul a fost relativ strâns și pentru că băimărencele au părut a forța doar atât cât le-a fost necesar pentru a marca victoria.

 

La cabine s-a intrat cu 3 goluri avantaj, 16-13, iar în primele 10 minute avantajul s-a menținut (18-21), însă după încă 10 minute de joc băimărencele și-au dublat diferența (25-19, min. 49). Un final în care a jucat toată lumea și a înscris cine a vrut, căruia i-a pus punct fluierul de final, moment în care tabela a indicat 31-24, însă băimărencele se gândeau deja la turneul de la Sfântu Gheorghe, acolo unde Liga Naţională va continua cu etapele 25-27, programate în perioada 20-23 mai.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Kovacevic (9 goluri), Cioca și Fujita (câte 5 goluri), Kerekes și Tănăsie (câte 3 goluri), Blohm și Fais Araujo (câte 2 goluri), Burlacenko și Laslo (câte 1 gol). De la învinse s-au remarcat centrul Judith Vizuete, golgeter al Ligii Spaniei în ultimele două sezoane (transferată de clujence în 2020 și cu o clasă peste cele mai multe coechipiere) – 7 goluri, Chintoan și Lazăr (câte 4 goluri).

 

* Foto generică: @ CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here