VICTORIE – Băimărencele câștigă lejer partida cu Măgura Cisnădie și rămân pe locul 2 în Liga națională

0
256

LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 15 mai 2021, în Sala Liceului Energetic Râmnicu Vâlcea, într-un meci contând pentru etapa a 23-a a Ligii Naționale de handbal feminin, Minaur Baia Mare a învins cu 27-23 (17-11) Măgura Cisnădie și rămâne pe locul 2 în clasament, la un punct distanță de gazdele turneului, SCM Râmnicu Vâlcea.

 

În afară de ciupitura lui Blazevic, care a marcat în secunda 39 a meciului, sibiencele nu au condus în acest meci, dominat categoric de băimărence, care după primele 10 minute aveau deja 4 goluri avantaj (9-5), iar după alte 10 minute și-au dublat avantajul la 8 goluri (16-8) – de la acest scor, am remarcat… ratări (aproape 8 minute niciuna dintre echipe nu au marcat). Repriza s-a încheiat cu 17-11 pentru Minaur, scor care le-a purtat în liniște la cabine.

 

Repriza a doua a fost una de rulaj (a lotului), mai ales că primele 10 minute au fost semnalate de Karoline Helena de Souza cu golul care a schimbat tabela de marcaj la 21-15. Până în min. 50 băimărencele s-au desprins la 7 goluri, Kovacevic marcând pentru 25-18, apoi a urmat o pauză de 5 minute (doar pentru Minaur), timp în care Ianăși a marcat de 3 ori, iar Tătar o dată, iar Măgura s-a apropiat la 25-22. Nimic îngrijorător, Laslo și Blohm au dus scorul la 27-22 și în ultimele două minute doar  Gjeorgjijevska reușind să mai marcheze. La finalul partidei arbiotrate de cuplul constănțean Cazan & Suliman: Minaur Baia Mare – Măgura Cisnădie 27-22 (17-11).

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Kovacevic (9 goluri), Laslo (8 goluri), Blohm, Fujita, Popa și Seraficeanu (câte 2 goluri), Tănasie și de Souza (câte 1 gol). De la învinse s-au remarcat Bardac (6 goluri), Ianăși, Tătar și Gjeorgjijevska (câte 4 goluri). În următoarea etapă, care se dispută duminică, 16 mai, Minaur întâlnește CSU Cluj-Napoca, echipă clasată pe locul 14, cu doar 3 victorii și un egal în 20 de meciuri disputate până la această oră.

 

* Foto: @ Alex Nicodim via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here