SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Ziua Națională a Lecturii, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

0
71

ILUSTRAȚIA DE CARTE ȘI ARTA CUVÂNTULUI. Joi, 15 februarie, începând cu ora 11.00, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (situat în Baia Mare, pe strada 1 Mai, nr. 8), cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, care are loc în fiecare an pe 15 februarie, are loc evenimentul „Ilustrația de carte și arta cuvântului”. Participarea la acest eveniment este gratuită și deschisă tuturor celor interesați.

 

Organizatorii – Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, Colegiul de Arte Baia Mare, filiala Maramureș a Asociației Române a Profesorilor Francofoni și Casa Corpului Didactic Maramureș – și-au propus să amintească cu plăcere de importanța cititului și de bogăția pe care lectura o aduce în viețile noastre, indiferent de vârstă sau de interesul pentru literatură.

 

Evenimentul invită la descoperirea unei selecții din ilustrațiile de carte aflate în patrimoniul muzeului și la explorarea modului în care arta cuvântului se îmbină armonios cu ilustrația pentru a crea povești captivante și pline de înțelesuri profunde.

 

Invitații speciali ai evenimentului – Rodica Mone, Ramona Astalâș, Codruța Halas, Helga Fortuber, Ioana Dumitru, Alina Andreicuț, precum și elevi de la Colegiul de Arte și de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” – vor împărtăși cu pasiune și entuziasm povestea ilustrației de carte, folosind arta cuvintelor.

 

* Foto: @ Bitay Zoltan – Ilustrație, colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

 

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here