PROGRAMUL COMPLET – Baia Mare și Sighetu Marmației, între cele 50 de orașe din lume în care se prezintă producțiile cinematografice ale Festivalului Internațional de Film Foarte Scurt

0
735

EVENIMENT. A 25-a ediție a Très Court International Film Festival (Festivalul Internațional de Film Foarte Scurt) începe vineri, 2 iunie 2023, în 50 de orașe de pe 5 continente. Printre cele 50 de orașe, din Canada, Italia, China, Insulele Seychelles sau din Noua Caledonie, producțiile vor fi proiectate și în cele două municipii maramureșene, Baia Mare și Sighetu Marmației.

 

Très Court International Film Festival, coordonat în România de Institutul Francez și susținut de Orange, prezintă o selecție a celor mai bune cele mai bune producții cinematografice foarte scurte (de maximum 4 minute), urmând ca la finalul festivalului, la Tours (Franța), să decerneze 9 premii, printre care Marele premiu în valoare de 1.500 euro, Premiul pentru drepturile femeilor în valoare de 1.000 euro și Premiul internațional al publicului, pentru care și spectatorii băimăreni și sigheteni vor fi invitați să voteze.

 

Iată programul complet al proiecțiilor de la Baia Mare și Sighetu Marmației:

 

BAIA MARE, Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor (strada Victoriei nr. 21) – accesul publicului este GRATUIT.

 

Vineri, 2 iunie 2023

20.00 Competiția „Cuvintele Femeilor” – O selecție de filme realizate în exclusivitate de femei, care vorbesc cu umor sau gravitate și demontează ideile preconcepute.

 

Sâmbătă 03 iunie 2023

12.00 Selecția Familială – Foarte scurt metraje pentru copii de peste 6 ani și părinții lor;

20.00 Competiția Internaţională – Un program în două părți, care reunește cele mai bune 40 de foarte scurt metraje ale anului, venite din toate colțurile lumii.

 

Duminică 04 iunie 2023

19.00 Selecția Documentară – Un tur al lumii, fără să fie nevoie să vă mișcați de pe scaun;

20.00 Selecția Franceză – Acest program onorează francofonia și referințele culturale sau subiectele de actualitate din Franța.

 

SIGHETU MARMAȚIEI, Muzeul Satului Maramureșan (str. Muzeului nr. 1) – accesul publicului se face în baza unui bilet în valoare de 10 lei.

 

Vineri , 2 iunie 2023

18.00 Competiția Internaţională – Un program în două părți, care reunește cele mai bune 40 de foarte scurt metraje ale anului, venite din toate colțurile lumii.

 

Sâmbătă, 3 iunie 2023

18.00 Competiția „Cuvintele Femeilor” – O selecție de filme realizate în exclusivitate de femei, care vorbesc cu umor sau gravitate și demontează ideile preconcepute;

19.00 Selecția Documentară – Un tur al lumii, fără să fie nevoie să vă mișcați de pe scaun.

 

Duminică, 4 iunie 2023

18.00 Selecția Familială – Foarte scurt metraje pentru copii de peste 6 ani și părinții lor;

19.00 Selecția Franceză – Acest program onorează francofonia și referințele culturale sau subiectele de actualitate din Franța.

 

Andreea SZABO



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here