SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Expoziție în Baia Mare a artistului care modelează aur și ilustrează Biblia în cupru

0
257

NOBILOPLASTIA LUI VAN WAEYENBERGHE. Până în 15 septembrie 2022, în holul principal al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare (localizată pe Bulevardul Independenței nr. 4B) puteți vizita, gratuit, expoziția de nobiloplastie a artistului francez Vincent Claude Van Waeyenberghe.

 

Artistul francez, numit și “Cel care ilustrează Biblia în cupru”, expune pentru a treia oară în Baia Mare și prezintă lucrări modelate în cupru, aur și argint, precum și un sul de pânză de 42 de metri înfățișând scene și personaje biblice (este ilustrarea Bibliei, mai exact a Vechiului Testament).

 

Van Waeyenberghe (79 de ani) s-a născut la Fez (Maroc) și a trăit cea mai mare parte a timpului în Reims (Franţa) și în Migdal Haemek (Israel) și practică o tehnică artistică derivată din metaloplastie, pe care el a numit-o „nobiloplastie”, pentru că lucrările sale, unele efectuate din aur și argint, nu sunt realizate prin lovirea metalului, ci prin modelarea acestuia.

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here