SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Sculpturi marca Paul Covaci în cadrul One Jazz Festival, eveniment organizat în această săptămână la Baia Mare

0
332

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DE SCAUNE SCULPTATE. În perioada 10-11 noiembrie, în Baia Mare va avea loc cea de-a cincea ediție a One Jazz Festival, eveniment realizat de Asociația One Sound. Pe lângă muzicienii care vor concerta în sala de spectacole Auditorium, de la ATP Tech Center (bd. Regele Mihai I, nr. 67), programul festivalului cuprinde și unele evenimente conexe.

 

Astfel, joi, 9 noiembrie, de la ora 18, sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” va găzdui prelegerea audio/video „Jazzul ca expresie identitară”, susținută de scriitorul și jazologul Virgil Mihaiu. De asemenea, vineri, 10 noiembrie, de la ora 18, în foaierul ATP Tech Center va avea loc vernisajul expoziției personale de sculptură (scaune) intitulată „Wood Vibration” a artistului plastic băimărean Paul Covaci. Tot vineri, 10 noiembrie, de la ora 23, The Oak (Piața Libertății, nr. 4) găzduiește One Jazz Social Club – seară de socializare.

 

Paul Covaci este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și absolvent al Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte, secția grafică, precum și al Colegiului de Arte din Baia Mare. Așadar ca formație este grafician, iar ca „deformație” este pictor și sculptor.
În sculpturile lui folosește adesea lemnul, însă realizează lucrări și din alte materiale. Creațiile lui atrag privirile și dau de gândit, exprimând idei care țin de profunzimea personajelor sau a lucrurilor înfățișate. Paul Covaci este considerat de mulți critici de artă drept unul dintre cei mai talentați reprezentanți ai tinerei generații de artiști plastici, lucru de care publicul larg se va putea convinge cu prisosință vizitându-i expoziția din cadrul One Jazz Festival.

Eduard Keller, manager One Jazz Festival



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here