SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole în Baia Mare, unul în premieră

0
217
„Povești din bucătărie”, scenă din spectacol

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În weekendul 28-30 aprilie 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole cu partu reprezentații. Astfel, vineri, 28 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, o creație colectivă a actorilor din distribuție, în regia lui Cristian Ban. În distribuție, actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor și Petru Damșa.

 

Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia dintre noi, dar, în acelaşi timp, reușind să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

 

Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Sâmbătă, comedie și teatru de păpuși

 

Sâmbătă, 29 aprilie, de la orele 10.00 și 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare are loc premiera spectacolului „Povestea porcului”, după Ion Creangă, în regia lui Radu Dinulescu și scenografia lui Mihai Vălu. Din distribuție fac parte actorii Carmen Bulancea, Iulian Bulancea, Camelia Blidar Strat, Alin Albu, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu, iar vocea personajului „Bunicul” este înregistrată de Constantin Cotimanis. Spectacolul spune povestea a doi bătrâni care decid să caute un fiu pentru a scăpa de singurătate. În drumul său, moșneagul întâlnește un fiu neobișnuit, un purcel vrăjit, pe care îl adoptă imediat. Mai mult, în poveste își face apariția un împărat care dă sfoară în țară că își va mărita prințesa cu cel care va construi un pod de aur. Porcul năzdrăvan se încumetă la această provocare și reușește. Însă un blestem cade ca trăznetul pe umerii prințesei. Urmează încercări deosebite pentru a rupe vraja.

 

Spectacolul durează o oră, iar prețul unui bilet la premieră este de 10 lei.

 

Tot sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Municipal este programată comedia „Floare de cactus”, de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, în regia lui Daniel Vulcu.  În distribuție: Dragoș Călin, Sanda Savolszky, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi.
Spectacolul este un adevărat roller-coaster teatral, o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate. Durata spectacolului este două ore, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here