SCHIMBARE DE DESTINAȚIE – Consiliul Județean Maramureș, contract de 5,55 milioane de lei pentru transformarea fostului Centru de Planificare Familială în sediu al Evidenței Persoanelor

1
4036

REABILITARE/MODERNIZARE. Consiliul Județean (CJ) Maramureș a introdus în licitație un contract estimat la peste 5,55 milioane de lei (exact: 5.550.373 lei, sumă care include TVA), care vizează reabilitarea și să modernizeze clădirii de pe strada Moldovei din Baia Mare, utilizată mulți ani ca sediu al Centrului de Planificare Familială.

 

Contractul, care include proiectare și execuție, prevede lucrări de extindere pe verticală, recompartimentare interioară și amenajarea spațiilor – după reabilitare acolo va fi mutat sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor, iar birourile au fost proiectate conform activității unor servicii din subordine (Stare civilă, Evidența populației, compartimentele financiar-contabil și resurse umane, informatic și administrativ).

 

Sunt prevăzute și reparații la sistemul de încălzire, montarea unor panouri fotovoltaice, modernizarea instalațiilor de climatizare, a celor de iluminat  etc. și anvelopare termică. De asemenea, proiectul prevede și instalarea unei stații de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice (cu două puncte de încărcare). Ofertele sunt așteptate până la 19 mai 2023, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, iar experiența profesională a 4 experți-cheie, de 60%). Durata de realizare a contractului este de circa 16 luni (480 de zile).

 

În acest moment, clădirea nu este într-o stare foarte bună, Centrul de Planning fiind mutat în noiembrie 2015 la Spitalul Județean, iar CJ Maramureș a retras Spitalului Județean dreptul de administrare a imobilului în 2019, pentru că acolo nu se mai desfășurau activități medicale. Pentru că inițial s-a anunțat că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-a cerut o finanțare de doar 2,1 milioane de lei (exact: 2.120.600,71 lei, sumă care cuprinde TVA), aceasta fiind valoarea eligibilă a proiectului, restul cheltuielilor vor trebui finanțate din alte surse, cel mai probabil din pușculița județului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ce legi pt.sustinerea bandiților hoților în administrație trebuiesc susținute,de ce un pârlit de hot poate sa mai lucreze în administrație dacă se afla pe rolul instantelor de judecata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here