SĂRBĂTORI PASCALE – Senator Dan Ivan: Hristos a Înviat, oameni buni!

1
181

URARE. Pentru mine, Paștile au fost întotdeauna sărbători petrecute în familie. Fie că eram la țară sau în oraș, am avut parte de atmosfera aparte dată de câteva obiceiuri specifice acestor zile de sărbătoare. Deși puse la index de regimul comunist, Paștile aduceau pe mai toate mesele ouă vopsite, unele având decorațiuni în formă de frunze, drob de miel și tot felul de deserturi făcute la cuptor. Se simțea că era sărbătoare.

 

Copiii în special, dar și adulții, ieșeau a doua zi la “stropit” doamnele și domnișoarele, iar pe străzi se simțea un iz discret de parfum. Se purtau vizitele între rude și apropiați, oamenii socializând fără grija mesajelor primite pe Whatsapp ori a alertelor de pe Facebook cu ultimele postări ale celor din grupurile în care au fost adăugați fără voia lor, alături de persoane pe care s-ar putea să nu le fi cunoscut niciodată. Era acel gen de a te bucura auzind frumosul salut creștin urmat negreșit de „Adevărat a Înviat”!

 

Îmi doresc să avem cu toții sărbători liniștite, mai ales în aceste zile când cel mai des cuvânt rostit este „pace”. Pace în jurul nostru, pace în casele noastre și pace în noi înșine.

 

Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru faptul că și anul acesta pot petrece Paștile alături de familie, ceea ce vă doresc tuturor.

 

Sărbători Binecuvântate!

 

Senator Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here