SĂNĂTATE – Intervenție medicală complexă finalizată cu succes la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

0
532

ONCOPEDIATRIE. În 19 ianuarie 2023, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-a efectuat o operație de mare amploare, în urma documentării anatomo-patologice efectuate în colaborare cu Dr. Elena Olteanu, secția Oncopediatrie – Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiriguța” Cluj-Napoca. Unei fetițe de 15 ani i s-au extirpat în același timp operator două tumori osoase, de la ambele oase  ale gambei, procedură ce a necesitat grefă osoasă autologă și o tehnică de reconstrucție osoasă complicată, pentru a pregăti membrul inferior în vederea mersului.

 

Intervenția s-a desfășurat în condiții medicale și tehnice de înaltă clasă, ceea ce a dus la rezultate clinice și radiologice foarte bune. De precizat că în acest caz s-a abordat excizia în bloc și grefare reconstructivă osoasă în același timp operator. Pacienta are evoluție bună, exprimându-ne speranța că va putea merge, idee la care lucrăm zilnic, inclusiv cu suport psihologic.

 

Echipa operatorie a fost formată din Dr. Viorel Demian – medic primar șef secție Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Dr. Cătălin Cimpen – medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă, Dr. Elena Diana Olteanu – medic specialist Oncologie medicală, împreună cu Dr. Lucia Hurmuz, Dr. Emil Mureșan, As. Szekely Janoș, As. Aurelia Dipșe și As. Doca Timiș.

În specialitatea chirurgie ortopedie pediatrică este nevoie să ai multe cunoștințe care să te ajute să faci o intervenție operatorie. Trebuie făcută cu mult tact și multă artă pentru că este vorba de un copil de vârstă mică și acea intervenție trebuie să dăinuie până la adânci bătrâneți. La Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș, Baia Mare, sănătatea copiilor este prioritatea principală. Echipa noastră medicală realizează integrarea tuturor datelor medicale obținute în urma consultațiilor și a investigațiilor recomandate, cu scopul de a oferi o rezoluție asupra cazurilor medicale cât mai curând posibil.

 

Manager George Alexandru Oros



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here