PROCESUL CHERECHEȘ – O nouă amânare a apelului primarului Cherecheș în procesul de luare de mită în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare

4
2962
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

IULIE 2016 – IANUARIE 2023. Apelul declarat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în procesul de luare de mită în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare, a primit o nouă amânare, completul de judecători ai Curții de Apel Cluj, format din Ancuța Pura și Georgiana Rodica Fărcaş-Hîngan, motivând amânarea așa: “în vederea emiterii unor adrese”. Noul termen de judecată (al 10-lea) a fost fixat peste o lună, pe 27 februarie 2023.

 

Anterior acestei amânări, în 16 decembrie 2022, apelul a fost amânat cu motivarea că este necesar să se obțină unele “relaţii de la DNA ST Cluj, respectiv SRI Bucureşti”.

 

Apelul a împlinit 10 luni de la înregistrare (2 martie 2022), după ce procesul pe fond, referitor la săvârșirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), a fost judecat (la Tribunalul Cluj) în aproape 6 ani (!), din 5 iulie 2016 până în 24 februarie 2022 (data sentinței).

 

În urma procesului pe fond, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare (din care se scad circa 8 luni – perioadele petrecute în arest și apoi în închisoare, în stare de reținere și apoi de arest preventiv – între 26 aprilie și 10 august 2016 -, și cea petrecută în arest la domiciliu – 10 august – 22 decembrie 2016).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Mai baiete termina cu prosteala si treci la mititica. Tu nu vezi ce varsta are mama ta ? Sa te mai apuce in libertate macar cateva zile dupa ce iesi. Nu mai trage de timp ca e riscant, saracuta de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here