DONAȚII – Prietenii Spitalului vor să doteze Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare cu un motor de antrenare pentru instrumente ortopedice

0
218

IMPLICARE. Asociația „Prietenii Spitalului” și-au fixat ca obiectiv pentru anul 2023 dotarea Compartimentului Bloc Operator cu un motor de antrenare pentru instrumente ortopedice, cu accesoriile aferente, aparatul medical urmând să deservească Secţia de Ortopedie şi Traumatologie și Secţia Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

 

Utilitatea echipamentului medical a fost explicată de dr. Andrei Prie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie: „95% dintre operațiile ortopedice presupun utilizarea acestui aparat medical. Odată intrat în dotarea Blocului Operator, timpul de așteptare pentru a putea opera un nou pacient scade considerabil, deoarece nu se mai așteaptă sterilizarea celui folosit anterior, un proces care durează câteva ore. Astfel, medicii nu mai așteaptă uneori până a doua zi pentru intervenția chirurgicală și se câștigă timp prețios pentru pacient. În cazul operaților care presupun utilizarea fierăstrăului cu vârf oscilant, se va trece cu certitudine de la una pe zi, la două pe zi.”

 

Prin achiziționarea echipamentului medical, comunitatea maramureșeană vine în sprijinul echipei de chirurgi ai Secţia de Ortopedie şi Traumatologie, care realizează acum implanturi de proteze de șold și genunchi. Pentru îndeplinirea obiectivului, Asociația Prietenii Spitalului, care de-a lungul timpului a achiziționat, cu ajutorul donațiilor firmelor și cetățenilor din județ, mai multe echipamente medicale (în 2022 s-a achiziționat un ecograf performant care a intrat în dotarea Secției Pediatrie), cer sprijinul celor care doresc și pot, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit (prin formularul 230).

 

* Foto generică

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here