FAPT – Construirea podului de beton de 16 metri la Limpedea, introdusă în licitație de administrația Băii Mari la o valoare de 1,5 milioane de lei

0
909

LUCRARE ÎN LICITAȚIE. Administrația municipiului Baia Mare a introdus în licitație contractul de execuție a Podului de pe strada Limpedea, peste pârâul Jidovaia, la o valoare maximă estimată la 1,5 milioane de lei (exact: 1.532.807,46 lei – sumele din articol includ TVA).

 

Podul, proiectat din grinzi din beton armat, cu o lungime de 16,20 metri și o lățime de 6 metri, ar urma să înlocuiască vechiul pod din lemn pe care autoritățile locale au interzis accesul pentru că nu mai prezintă siguranță în exploatare.

 

Procedurile pentru construirea acestui mic pod au demarat în anul 2019, dar autoritatea publică locală, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, nu a reușit să-l și concretizeze. În anul 2021, mai mulți consilieri locali (Bogdănel Gavra, Mircea Cirț etc.) au făcut demersuri publice pentru remedierea situației în care se află cei peste 50 de cetățenii din zonă, care după sistarea accesului pe vechiul pod din lemn au o unică variantă de a ajunge acasă cu autoturismele: prin apă (sigur, când debitul este mare, accesul este prohibit, cele 30 de case de pe malul stâng al pârâului fiind complet izolate).

 

Noul pod va fi construit în apropierea imobilului cu nr. 80, din bugetul public al orașului, ca o suprastructură cu 9 grinzi din beton armat și prefabricat cu placă de suprabetonare din beton. Ofertele constructorilor sunt așteptate până în 15 februarie 2023, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere procentuală de 90% în decizia finală, iar experiența șefului de șantier 10%. Lucrarea trebuie finalizată în 4 luni.

 

* Foto: @Gavra Bogdănel Viorel – FB

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here