EVENIMENT – În weekend, Zilele culturale ale oraşului Şomcuta Mare

0
1093
Șomcuta Mare

CHIOAR. Parcul Horea din Şomcuta Mare găzduieşte, începând de mâine, 24 iunie, „Zilele culturale”, eveniment finanţat de Consiliul Judeţean Maramureş (cu 20.000 de lei) şi desfăşurat sub sloganul „Cultură, tradiţie şi continuitate în Ţara Chioarului”. La ora 13, după Parada portului popular, are loc deschiderea oficială a evenimentului care include şi Festivalul „Cânt şi joc în Maramureş”, concertul ansamblurilor participante urmând să se încheie în jurul orei 17.

 

Concertele de muzică pop şi folk (surorile Criste, fraţii Petruş, grupul „Eu cred”, Accent & Adi Sînă) vor dura până la ora 21.15, prima zi a evenimentului finalizându-se cu o discotecă în aer liber şi cu focuri de artificii.

 

În cea de-a doua zi, duminică, de la ora 15 este programat concertul susţinut de Ansamblul din Nadvirna (Ucraina), urmat de concertul coral susţinut de coruri din Buciumi, Vălenii Şomcutei, Şomcuta Mare şi Finteuşu Mare, evenimentul încheindu-se cu un regal folcloric susţinut de Ansamblul Naţional „Transilvania” şi invitaţii Virginia Irimuş şi Cristian Pomohaci.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here