INFRASTRUCTURĂ – Călin Bota: Drumul expres Baia Mare – Bistrița, esențial pentru conectarea Maramureșului la culoarele de transport naționale și internaționale

0
2379

FAPT. Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat două contracte având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița, Lot 1 Baia Mare – Dej și Lot 2 Dej – Bistrița, cu ofertantul declarat câștigător, respectiv Asocierea SC Quadrante Viaponte Proiectare și Consultață SRL – SC Metroul SA – Capital Vision SRL.

 

Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 1 este de 12.746.666,57 lei fără TVA. Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 2 este de 8.376.369,89 lei fără TVA. Sursa de finanțare pentru aceste proiecte este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional de Transport. Aceste studii trebuie finalizate în 18 luni de la semnarea contractului.

 

Drumul expres Baia Mare – Bistrița este esențial pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Maramureș și pentru conectarea județului nostru la culoarele de transport naționale și internaționale.
Acest proiect a fost asumat de echipa PNL Maramureș și mă bucur că începe să prindă contur, pentru că numai prin modernizarea infrastructurii cu ajutorul banilor europeni putem dezvolta județul și putem crește calitatea vieții maramureșenilor.
Aduc mulțumiri conducerii CNAIR pentru dezvoltarea acestui proiect și felicitări președintelui Consiliului Județean, Ionel Bogdan pentru implicarea în realizarea proiectelor de infrastructură din județ, a declarat deputatul maramureșean Călin Ioan Bota.

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here