ROTAȚIA CADRELOR – Fostul șef al Poliției maramureșene a fost detașat la Vaslui, în locul său fiind desemnat adjunctul de la Cluj-Napoca, iar ca adjunct al acestuia a fost adus șeful de la Câmpia Turzii

8
4552
Mihai Gherman, Constantin Ilea

MUTĂRI ÎN POLIȚIA MARAMUREȘEANĂ. Comisar șef Doru Costin Vulpescu este nou adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș, adjunctul Mihai Gherman, care îndeplinea funcția de inspector șef al IPJ Maramureș prin delegare, fiind transferat pe o perioadă inițială de 6 luni la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, ca inspector șef adjunct cu atribuții de Ordine publică.

 

Vulpescu a fost desemnat ca adjunct al IPJ Maramureș din postura de șef al Poliției Municipiului Câmpia Turzii, post pe care l-a câștigat la concurs în decembrie 2021 (cu nota 8,21) – la acea vreme era adjunct al Poliției Municipiului Turda -, după ce postul a fost vacantat în urma pensionării anticipate, la 51 de ani, a fostul șef al Poliției din Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, depistat băut la volan.

 

În acest timp, comisar șef Mihai Gherman (42 de ani, fost șef al Poliției Târgu Lăpuș), care deține funcția de inspector șef adjunct la IPJ Maramureș, iar din 15 septembrie 2021 a condus Poliția județeană, a fost mutat la IPJ Vaslui. Gherman a ajuns șef (numit temporar) al Poliției maramureșene după ce fostul comandant Ionel Todoran nu mai putea primi prelungire a împuternicirii în funcția de inspector șef și a condus prin împuternicire (echivalentul unui interimat prin numire, fără concurs) și apoi, din cauza faptului că nimeni (nici măcar el) nu reușea să câștige concursurile organizate de IGPR, prin desemnare (adică îndeplinea atribuțiile de inspector șef, dar era plătit conform funcției de adjunct).

 

În ziua fugii din țară a condamnatului la închisoare Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, Gherman era în concediu, lăsându-l la comanda Poliției județene pe șeful Poliției Municipiului, comisar șef Marius Velea.

 

La conducerea IPJ Maramureș a fost împuternicit adjunctul IPJ Cluj, comisar șef Constantin Ilea (46 de ani), despre care aveți detalii AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

  1. Hai că pe Magnus Aurolson (fost Gregorian Bivolaru) tocmai ce l-au prins francezii făcând ce știa el mai bine, viol și trafic de persoane. Znăgile vechi nu se uită! Cu puțin noroc pe Platinumson (aka Kake) o să-l prindă făcând tot ce știe el mai bine, furând! Există și niște riscuri totuși. În zona aia unde se presupune c-a plecat, adevărata mafie are și alte metode de a se ocupa de cei care fură de la ei.

  2. Ce vină are Insp.sef.Gherman în fuga lui Chereches va spun eu nici o vină conform Legi și a atributilor deserviciu, nu I.P.j.ii revenea atributi de supraveghere și nu avea autorizate in acest sens, chereches se află sub control judiciar și atât iar acesta trebuia sa se prezinte conform Legi La politie și atât.
    Masuri incorecte și abuzuri făcute de mai Mari politiei.

  3. Ce prost informați sunteți dar rău de tot dar ce contează la voi dacă e albă sau neagră? Gherman îndeplinea funcția de șef al inspectoratului, neoficial nici măcar împuternicit, de pe funcția de adjunct. Pe numele lui Cherecheș nu exista mandat pentru a fi introdus în urmărire, cei de la Maramureș și-au făcut treabă, dacă căutați vinovați, căutați la Frontieră.

  4. ” băut la volan ” ?
    Sistemele fac din ei ce vedem sau rezistă în sisteme numai ne-ntregiții ???

    Mi-e mi-o rămas pe retină numărul doi care-ar vrea să sară gardu’ , da’ are niste hârtii de care nu poate , deci în loc să și le pună în buzunar are nevoie de altcineva căruia să i le înmâneze …
    Când , însă , respectivu’ subaltern reușește să deschidă poarta pe care și ” șeful ” a pus mâna , îl dă la o parte pe primul menționat , pentru a intra ,
    că-i ” șef ” .

    Numa’ io văd între personajele acestei mulțimi ce nu văd decât între cei mai prost crescuți indivizi ???
    Am dedus , de prea multă vreme , că majorității le lipsesc elementarele chestiuni de comportament ,
    ce să mai așteptăm să-si facă meseria ori să inspire la responsabilitate .

    🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here