REZULTATE BAC 2023 MARAMUREȘ – Rata de promovare la Bacalaureat în județ înainte de soluționarea contestațiilor, 74,4%, mai scăzută cu 2,8% decât anul trecut

0
1455

BACALAUREAT 2023 – REZULTATE. În Maramureș, rata de promovare la Bacalaureat în acest an, înainte de soluționarea contestațiilor, a fost de 74,4% dintre candidații din promoția curentă, mai scăzută cu 2,8% decât anul trecut, dar cu 17,97% mai ridicată decât în urmă cu 2 ani.

 

La nivel general, dintre toți cei 3.384 de elevi care au susținut în Maramureș în acest an examenul de Bacalaureat, doar 2.208 au fost declarați admiși (au obținut minim media 6.00), ceea ce înseamnă 65,25%.

 

De asemenea, în acest an nu s-a înregistrat nicio medie de 10, față de 3 anul trecut și 3 în 2021 (atâtea s-a înregistrat înainte de soluționarea contestațiilor în respectivii ani). La nivel național, în acest an s-au obținut doar 54 de medii de 10, cel mai scăzut număr din ultimii 10 ani. În 19 județe (printre care și Maramureș) niciun elev nu a obținut media maximă.

 

Cea mai mare medie obținută în județ, înainte de soluționarea contestațiilor, a fost 9,91, obținut de un elev al Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, urmată de două medii de 9,90, obținute de un elev al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare și Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

 

În acest an, probele de competențe lingvistice și digitale nu s-au susținut, ci au fost echivalate cu mediile din liceu la disciplinele respective. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 7 iulie 2023.

 

* Foto generică: @Fred Dufour – AFP Photo

 

Andreea SZABO



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here