PLAN – Străzile Europa și Dumbravei din Baia Mare, modernizate și transformate în legături la Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare și la Varianta de ocolire Baia Mare

0
2914

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ – FAZA DE PRE-EXECUȚIE. Firma clujeană Eurodrum Com SRL va elabora documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru modernizarea și reabilitarea străzilor Europa și Dumbravei din Baia Mare pe o lungime de 7,65 kilometri, contractul fiind semnat cu Consiliul Județean Maramureș pentru suma de 299.880 lei (suma include TVA).

 

Porțiunea de drum care va fi reabilitată va activa ca drum de descărcare a Drumului Expres Satu Mare – Baia Mare, preluând traficul rutier de pe E58/DN1C, DJ182B, DN1C, DN18B și drumurile locale din zonă. Studiul tehnic susține că astfel se vor elimina blocajele de trafic la intrarea/ieșirea din municipiul Baia Mare și va crește viteza de deplasare a traficului de tranzit, contribuind la reducerea timpului de transport și la creșterea siguranței circulației.

 

Traseul de drum a fost împărțit în două sectoare, după cum urmează:

Sector 1- Varianta de ocolire Baia Mare – Str. Europa: km 0+000 (int. DN1C – b-dul Independenței) – km 5+000 (int. DJ 182B – Italsofa);

Sector 2: Varianta de ocolire Baia Mare – Str. Dumbravei: km 5+000 (int. DJ 182B – Italsofa) – km 7+650 (int. DN 18B).

 

Planul prevede dezvoltarea străzii Europa la 4 benzi de circulație – cu pistă de biciclete pentru fiecare sens de circulație, trotuare, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin canalizare pluvială -, modernizarea și supralărgirea Podului Săsar, amenajarea trecerilor de cale ferată prin pasaje supraterane/subterane, amenajarea intersecției cu DN1C b-dul Independenței, amenajarea intersecțiilor cu drumurile care debușează în traseul de drum (int. drum acces Aramis, Str. Fabricii, Str. Izlazului, DC 70 Mocira, Str. Orhideei (Vama Baia Mare), DC 69 Săsar), racordarea la Pasajul Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea), Pasajul Italsofa, conexiunea la Varianta de ocolire Baia Mare, Drum Expres Satu Mare – Baia Mare.

 

De asemenea, pe traseul Sector 2, strada Dumbravei ar urma să fie dimensionată la 2 benzi de circulație (cu amenajări de trotuare, piste de biciclete, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin canalizare pluvială, amenajarea intersecției cu DN18B și racordarea la Pasajul Italsofa), fiind amenajate și toate intersecțiile cu drumurile/străzile care intersectează traseul variantei de ocolire.

 

Obiectivul de investiții intersectează următoarele drumuri de interes național, județean sau local:

• DN18B (int. cu str. Dumbravei)

• DJ182B (int. cu DN Varianta de ocolire Baia Mare)

• Str. Fabricii

• Str. Izlazului

• DC 70 Mocira

• E58/DN1C (int. cu B-dul București)

• Str. Orhideei (Vama Baia Mare)

• DC 69 Săsar

• DN1C (int. cu B-dul Independenței).

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here