REZOLVAREA PROBLEMEI – Bogdănel Gavra, consilier local: În ce condiții ar trebui înlocuite în Baia Mare bateriile de garaje cu parcări supraterane

1
1686

GARAJE VS. PARCĂRI SUPRATERANE. Înlocuirea bateriilor de garaje cu parcări supraterane, pentru decongestionarea străzilor devenite, de nevoie, locuri de parcare este una dintre problematicile dezbătute în forul deliberativ al municipiului Baia Mare de atât de multe ori și de fiecare dată steril, fără vreo soluție concretă aplicabilă și aplicată, încât aproape nimeni nu îi mai oferă importanță.

 

Însă nu doar pentru revenirea străzilor cu sens unic la dublu sens, ci și în contextul creșterii progresive a parcului auto din municipiul Baia Mare și chiar pentru a rezolva din acest punct de vedere și estetica urbană, problema ar trebui rezolvată acum când încă nu e prea târziu.

 

În contextul în care la ședința administrației locale din această lună primarul urbei a anunțat că bateriile de garaje din zona Munteniei/Transilvaniei vor fi primele demolate, consilierul local Bogdănel Gavra (foto mare sus) a participat la o întânire cu proprietarii de garaje din zona respectivă și este convins că soluția administrației poate fi luată cu respectarea nu doar a legii, ci și a câtorva condiții.

 

“Pornind de la principiul că orice problemă trebuie rezolvată și că atunci când sunt două părți trebuie ascultate argumentele ambelor părți, am fost la întâlnirea cu proprietarii de garaje din zona nominalizată de actualul primar ca fiind prima supusă demolării și am simțit temerea cetățenilor că își vor pierde garajele fără ca în locul acestora să fie ridicată o parcare supraterană.

 

În principal, noi susținem transparența față de băimăreni în întreg actul administrativ și de aceea este obligatoriu, pe lângă faptul că e civilizat și de bun-simț, ca emiterea unei dispoziții de demolare să fie făcută doar după ce se parcurg pașii legali: întocmirea unui proiect tehnic, aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestuia prin Hotărârea Consiliului Local, licitația și semnarea contractului pentru execuția parcării supraterane și încheierea unor precontracte cu cetățenii a căror garaje urmează să fie demolate, precontracte în care să fie stipulată acordarea gratuită a unui loc în viitoarea parcare supraterană”, a precizat consilierul local Gavra.

 

Consilierul Gavra a mai spus că tensiunile create în această problematică de actuala administrație publică sunt cauzate tocmai de faptul că aceasta nu are o relație transparentă, civilizată și bazată pe legalitate cu cetățenii pe care-i reprezintă și a dat ca exemplu în acest sens precizările contradictorii oferite chiar în forul deliberativ al orașului de primar, care initial le-a spus consilierilor că există studiu de fezabilitate și că în următoarele săptămâni urmează să fie finalizat proiectul tehnic, iar după doar câteva minute a precizat că are definitivat deja proiectul tehnic.

 

“Aceasta este cauza pentru care oamenii au din ce în ce mai puțină încredere în actuala administrație a orașului și se opun unor promisiuni verbale în care nu mai cred. Pentru că au fost mințiți de prea multe ori. Cu toții ne dorim un oraș frumos și functional, însă trebuie să-l facem așa în respect față de lege și față de cetățenii pe care îi reprezentăm și în slujba cărora suntem cu toții”, a conchis Bogdănel Gavra.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. In epoca Kake… totul este incertitudine. Orice demers este supus eșecului.
    Dar praful… doar prafurile, cu certitudine, se vor depune pe orice proiect sau idee viitoare.
    Din păcate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here