PREȚUL ALIANȚEI TOXICE – Ce a primit în schimb și cum a ajuns USR Maramureș să joace după muzica PSD, 2 consilieri băimăreni votând contrar deciziei partidului în privința primarului și viceprimarului interimar ai Băii Mari

3
2021
Ioan Doru Dăncuș și Vlad Emanuel Duruș

ANALIZA UNEI ERORI POLITICE. Această scriere devoalează o recompensă politică pe care electoral o va deconta USR Maramureș, deși nu a fost generată de decidenții partidului, ci de unii membri. Culpa este însă a conducerii USR Maramureș, care a dovedit că nu stăpânește o regulă elementară a forței și convingerii politicie: decizia unitară a grupului.

 

Să vedem ce a primit USR Maramureș să joace după muzica PSD, respectiv ca 2 din cei 4 consilieri locali din Baia Mare (Leontin Pop și Claudiu Vasile Pop) să voteze cum a dictat PSD, respectiv ca viceprimarul Ioan Doru Dăncuș, locotenentul lui Cherecheș, să preia cu titlu interimar atribuțiile de primar (inițiativă reușită), iar consilierul local Mircea Cirț să preia cu titlu interimar funcția de viceprimar vacantată prin promovarea lui Dăncuș (inițiativă nereușită)…

 

Cei doi useriști Leontin Pop și Claudiu Pop au făcut pactul cu PSD/Coaliția pentru Maramureș, în pofida unor decizii interne ale organismului de conducere județean (care a decis că USR trebuie să continue să se situeze antagonic de gașca creată și abandonată de fostul primar fugar, respectiv să-l voteze pentru preluarea funcției de primar pe viceprimarul Pap Zsolt Istvan și să nu aprobe intrarea lui Cirț în executivul Primăriei, acesta fiind în negocieri cu PSD pentru o candidatură la funcția de primar în 2024, fie direct, fie indirect, printr-o alianță electorală dintre partidul lui și social-democrați).

 

Doar că în pofida deciziei conducerii partidului, useriștii Leontin Pop și Claudiu Pop au votat cum a dictat PSD, respectiv pentru Dăncuș și Cirț. Culpa conducerii USR Maramureș, care a încercat să păstreze aparența unor demersuri raționale care cel puțin să nu adâncească urbea în dezastrul financiar în care viețuiește acum, constă în finalitatea demersului lor: ZERO. Practic, tot ce a decis a fost ignorat de cei jumătate dintre aleșii pe lista USR în forul deliberativ al orașului.

 

La pachet cu promisiunile particulare pentru fiecare, PSD a girat și cu postul de administrator public al Băii Mari, o funcție care depinde de primarul în funcție (în cazul actual al Băii Mari, de cel care îndeplinește atribuțiile de edil). În această funcție, începând din 1 ianuarie 2024 este numit (decizia este deja semnată) Vlad Emanuel Duruș (USR), fost deputat în mandatul 2016-2020 și fost prefect al Maramureșului în perioada februarie-septembrie 2021.

 

Astfel, Duruș (33 de ani) o înlocuiește începând din prima zi a anului 2024 în această funcție pe Noemi Vida (UDMR), cea numită de fostul edil (mandatul administratorului public – funcție denumită în trecut city manager – încetează de drept o dată cu mandatul primarului care îl desemnează). Intromisiunea unui userist în forul de conducere al Băii Mari este tocmai ceea ce își dorea USR să evite, pentru a nu fi asimilați ca giranți ai unei administrații corupte și nepreferformante. Nu le-a ieșit.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Cadavre politice și Duruș (deputatul cu zero rezultate) și cei 2 consilieri care stau capră la mafia lui Dăncuș și Cherecheș. Nu mai au viitor politic și acuma s-au vândut la mafie pentru 2 lei

    Pentru asta au ieșit băimărenii în stradă? Pt asta le-au dat semnături la fără penali?

    Slabă și conducerea USR dacă nu a scăpat de ei deja..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here