EXPLICAȚIE SIMPLIFICATĂ – De ce a fost amânată judecarea contestației în anulare a sentinței definitive prin care fostul primar corupt Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare și ce presupune aceasta

4
6737
Cătălin Cherecheș

CONTESTAȚIE AMÂNATĂ. În 21 decembrie 2023, avocatul Răzvan Dosneanu din Oradea – angajat de fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în faza de final a apelului procesului în care acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție (luare de mită) – a depus la Curtea de Apel Cluj o contestație în anulare a hotărârii din apel.

 

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac de retractare, reglementată în Codul de procedură civilă, prin care părţile pot obţine desfiinţarea unei hotărâri judecătoreşti pentru nerespectarea unor norme procedurale.

 

La primul termen, de joi, 28 decembrie 2023, cererea nu a fost judecată pentru că la repartizarea aleatorie a dosarelor, care se face electronic, prin programul ECRIS, magistratul desemnat al Secției Penale a Curții de Apel Cluj a fost tocmai judecătorul Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, cea care a făcut parte din completul de judecători ai apelului procesului în care Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

 

Conform legii, judecătorul Fărcaș-Hîngan s-a autorecuzat (pe motivul evident de incompatibilitate în judecarea căii extraordinare înregistrate în cazul Cherecheș), declarația de abținere formulată de aceasta fiind admisă. În consecință, s-a fixat un nou termen, 17 aprilie 2024, până la care va fi reluată procedura desemnării unui magistrat compatibil pentru a judeca respectiva contestație în anulare, care este bazată pe incompatibilitatea judecătorului Fărcaș-Hângan pe care socrii lui Cherecheș au încercat să o mituiască pentru a-l declara nevinovat pe acesta.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Cand se va afla tot adevarul despre “ onorabila” familie a fostului primar? Taticul, prof dr ing Dorel , cu tineretea zbuciumata de ho(…)nii rebeli si haiducia se(…)la lemnoasa, mirobolanta mamitica care o(…)ga la slugareala personalul spitalicesc de la medic si pana la bucatareasa, of platourile cu bunatati duse prea des la palatul de marmura in weekend si de sarbatori dar mai ales junele print mostenitor care cor(…)ea in alcov “ miss” Maramures si alte muieri dornice de promovare? Sau conexiunile cu mafia imobiliara si ti(…)sca? Cine are interes sa nu se afle tot adevarul si de ce? Haideti, vorbiti oameni buni, tiranul nu mai este iar “locotenentul” divorțat” si sturlubatic e doar o marmota imp(…)enta! (comentariu moderat – limbaj excesiv, acuze nedovedite)

  2. EHHHEEEEE. So(…)anul dr(…)at cereches distrugatorul de orase si familii incearca in imb(…)tatea lui cronica sa arate ca il doare la un metru in fata sl(…)lui de toti si de toate sentintele. Daca u(…)dea un om sunt convins ca incerca sa-i lamureasca pe toti ca omul sa sinucis in fata lui chiar daca ar fi fost si martori. Telectualul de carton, falsul doctor in economia spagilor si devalizarilor bugetare ne-a aratat in 12 ani ilustra lui educatie de hot, sa(…)tan si obsedat s(…)ual cronic care in ultima vreme prefera tr(…)uali. Un j(…)g care isi imagineaza ca, cu bani poate cumpara orice. I s-a explicat dr(…)ului ca onoarea, demnitatea si caracterul nu pot fi cumparate cu bani si nici dobandite prin transplant, te nasti cu ele si prin buna crestere si educatie poti slefui aceste calitati ca sa le dai valoare de diamant. In cazu lui mai trebui sa se nasca o data ca sa putem aborda aceasta discutie. TREBUIE sa intelegeti ca groful cereches nu poate accepta ideea ca nu mai are 7 soferi, 4 secretare (doua pe post de ca(…)ne) 5 consilieri (din care 4 pupi(…)isti cu diploma) 3 fotografi, un detectiv de presa socat, o frizerita personala, 3 maseoze (pentru 3 tipuri de masaj), o cosmeticiana, un crescator de caine, un bucatar si 3 slugi in casa lui mama omida, un harem de 7 ca(…)ne si un staf de 5 sclave se(…)ale (pentru musafiri, prieteni si obligatii) CUM va imaginati ca ar putea CAPO di tutti capi sa renunte la asa ceva. (comentariu moderat – limbaj excesiv)

    • Nici nu mai contează, kake nici nu prea a mai contestat mita (că nu avea nicio șansă de reușită) ci modul cum este/a fost judecat. Asta este o nouă tentativă din categoria: dosarul era simplu nu cu șina, judecătoarea era blondă nu șatenă, procurorul de caz poartă cravata de-a dreapta șlițului nu pe stânga, etc. Strategia dă roade atunci când îți permiți avocați buni și foarte scumpi, că dacă ești vreo amărâtă de vânzătoare de pătrunjel, în 6 luni ești cercetată, judecată și condamnată. Și să nu ne mirăm de „căile, legislațiile și democrația” de la noi, au fost făcute de cei pe care noi i-am mandatat prin vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here