EXCLUSIV – Agresorul sexual neidentificat din scările blocurilor din Baia Mare a fost prins: era Nicu din Șișești, căsătorit și cu trei copii

0
11415

CAZ SOLUȚIONAT. După ce 2mnews a prezentat în 22 iulie 2021 o filmare cu un agresor sexual neidentificat de Poliția Municipiului Baia Mare (aveți detalii AICI), care a agresat mai multe femei din Baia Mare, de regulă în scările blocurilor de locuințe, acesta și-a întrerupt activitatea, însă zilele trecute a fost recunoscut/identificat de un cetățean, care i-a prezentat informația unui cunoscut care lucra în Jandarmerie. Acesta a raportat informația privind identitatea celui căutat și a ajuns la Poliție, care l-a reținut pe respectivul.

 

Nicu din Șișești, căsătorit și cu trei copii (fapt pentru care nu îi facem public și numele de familie), lucra la UACE Dumbrăvița și a fost dus pentru expertiză neuropsihiatrică la Spitalul din Sighetu Marmației. Surse informate au precizat că după ce 2mnews a publicat filmarea respectivă, agresorul și-a sistat activitatea infracțională, iar identitatea acestuia a fost aflată tocmai datorită respectivei filmări.

 

În acest caz prezentat de 2mnews, Poliția județului a precizat redacției, printr-un punct de vedere, că nu a putut cere sprijinul populației privind identificarea agresorului sexual prin publicarea imaginii preluate de pe camerele de supraveghere, pentru că “acestea sunt probe în procesul penal și pot fi mediatizate numai cu condiția respectării dreptului la viață intimă și privată și a respectării confidențialității probatoriului în cadrul urmăririi penale”.

 

Avocații consultați de 2mnews au precizat că motivația este parțial reală (adică avem legi proaste), însă în cazul de față, fiind vorba despre identificarea unei persoane care periclitează siguranța cetățenilor, polițiștii puteau cere procurorului de caz dispunerea unei astfel de măsuri. Până la urmă, Nicu de la Șișești a fost identificat tocmai în baza filmării făcute publică de 2mnews.

 

Conform Inspectoratului de Poliție al Judeţului Maramureș, în acest an au fost sesizate 11 infracțiuni de ultraj contra bunelor moravuri (n.mea, exprimare simplificată: bărbați care se masturbau în public, agresând femei). În 7 cazuri au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor. Față de unul dintre bărbați s-a dispus măsura arestării preventive, iar față de ceilalți se continuă activitatea de urmărire penală.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here