PEFORMANȚĂ – Darius Lazea, de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare, medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică

0
1020
Darius Lazea

MATEMATICĂ. Darius Lazea (17 ani), de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a obținut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică, cea de 37-a ediție a evenimentului fiind organizată online, din cauza pandemiei de COVID-19, în perioada 31 octombrie – 5 noiembrie 2020.

 

La ediția din acest an au participat 108 elevi din 18 țări ale lumii. România a câștigat 9 medalii: 2 de aur (Memis Edis – Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa și Iustinian Cristian Constantinescu – Şcoala Gimnazială „George Bacovia” din Bucureşti), 5 de argint (Darius Lazea – Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Radu Andrei Lecoiu – Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, Tudor Darius Cardaş – Colegiul Naţional „AT Laurian” din Botoşani, Nguyen Tran Bach şi Diana Ţolu – ambii de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și 2 de bronz (Andrei Gheorghe Luca – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Andrei Moldovan – Şcoala nr. 79 din Bucureşti).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here