ALEGERI – Gabriel Valer Zetea va fi vicepreședinte la nivel național al PSD

2
1078
Gabriel Zetea

MODIFICARE. Vicepreședintele PSD Gheorghe Șimon își va pierde funcția pe care o deține la nivel național în cadrul partidului social-democrat, însă, cel mai probabil, în 10 martie, la Congresul extraordinar al PSD (în care delegații social-democrații vor vota pentru funcțiile de președinte executiv, secretar general și vicepreședinte, dar nu și pentru funcția de președinte al PSD), Maramureșul își va păstra postul de vicepreședinte, nominalizându-l în acest sens pe Gabriel Valer Zetea.

 

Raționamentul nu ține de o pierdere a popularității fostului ministru al Economiei, ci de o modificare în Statutul PSD, aprobată la începutul săptămânii într-o ședință a Comitetului Executiv (CEx). Conform acesteia, din Biroul Politic Național (BPN) vor face parte președinți de organizații județene. Implicit, delegația PSD Maramureș își va propune președintele filialei pentru funcția de vicepreședinte la nivel național, respectiv pe Zetea.

 

Până acum, Statutul PSD prevedea pentru președinții de organizații județene interdicția de a candida la o funcție în conducerea centrală, aceasta însă a fost eliminată, Dragnea vrând să se asigure astfel de o și mai mare susținere în organizațiile din teritoriu. Cei 16 vicepreședinți ai PSD vor fi câte doi din fiecare regiune (pentru a respecta principiul reprezentativității teritoriale), opt femei și opt bărbați (pentru a respecta principiul reprezentativității pe sexe).

 

Candidaturile se depun până joi, 8 martie, la ora 16, iar în 9 martie, cu o zi înaintea Congresului de alegeri, va mai avea loc o ședință a CEx pentru a aproba „alte modificări a Statutului”, după cum au precizat surse social-democrate.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Va multumesc domnule Vischi.
    Maine voi reveni in ordine alfabetica, cu consilierii judeteni pe care Zetea ii supune unor presiuni ,ca sa ocolesc cuvantul santaj, carora la un moment dat le-a dat functii, le-a angajat rude,le-a dat lucrari ,le-a dat bani la sport etc.Necazul e ca acesti consilieri sunt acum captivi.Insa ,domnule Vischi ,vine o vreme ,in care Zetea va face o ,,mica,, greseala ,,il va aduce in sistem pe unul de la PMP care va dinamita sistemul.DUM, DUM, DUMA. Pot sa scriu tot aici in continuare ?

  2. Un articol bine scris.Provocator.Sa speram, ca in sfarsir, la trecerea lui Zetea in locul lui Simon ,,Ingerul,, asa cum il numiti Dvs. va publica propriul CV undeva in spatiul public, sa vada si prostimea de pe Facebook ce studii are acest baiat.
    Voi reveni cu un comentariu ca sa inteleaga toata lumea cum conduce G.V. Zetea Consiliul Judetean Maramures,prin consilierii care au primit functii,C.A.-uri.bani la sport(rugby).angajari de copii,neveste etc.sau garantarea functiei ocupata in acest mandat.
    CV-ul lui ZETEA si al lui G.D. Moldovan sunt esentiale pentru a intelege de ce nu avem aeroport functional,de ce se surpa Depozitul de la Farcasa si de ce a pierdut CJMM procesul cu profesorul Maris Stefan.Revin…daca ma mai primiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here