REDRESARE – După 5 ani de insolvență, Faimar Baia Mare a reușit să-și reducă pierderile financiare cu 77,44% în primul trimestru al anului

1
3935

SEMNE DE REVENIRE. Compania producătoare de vase și obiecte din ceramică Faimar Baia Mare, intrată în producție în septembrie 1979 și intrată în insolvență în urmă cu 5 ani (la 8 iunie 2018), a încheiat primul trimestru al anului 2023 cu o creștere de 8,68% a cifrei de afaceri, ajungând către pragul de 3 milioane de lei, însă ceea ce este mai important este că a reușit să reducă pierderile financiare cu 77,44% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la un minus de sub 20.000 lei net/trimestru, iar datoriile au scăzut la sub 11 milioane de lei (cu circa 1 milion de lei mai puțin decât la finalul primelor 3 luni al anului 2022).

 

Faimar, care realizează circa 90% din cifra de afaceri din livrări ale produselor pe piețele externe (67,44% în Anglia și restul în țări UE), a raportat pentru anul 2022 o medie de 103 angajați (-9 față de anul precedent) și o cifră de afaceri de peste 10,35 milioane de lei (10.353.149 lei).

Producătorul de ceramică de menaj Faimar Baia Mare, care are fabrica pe strada Oborului nr. 1 (din anul 2008, pe un teren cumpărat de la Remat), este manageriată de Vlad Dumitru Bărbos (director general – este fostul director de Producție) și după intrarea în insolvență este administrată de avocatul Daniel Stoicescu (administrator special) și DVA IPURL Baia Mare (administrator judiciar).

 

Faimar este deținut de fosta firmă gălățeană de intermedieri financiare Lineas Trade SA (care deține 24,34% din acțiunile Faimar) care i-a aparținut controversatului milionar craiovean Cătălin Constantin Chelu (urmărit penal de DIICOT pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani și decedat în decembrie 2014 și condamnat pentru dare de mită) – firma este a fost administrată până la finalul anului trecut de Ala Procopenco, fosta concubină a lui Chelu, acum fiind administrată de Sorin Doru Pala -, restul acțiunilor fiind deținute de diferite persoane fizice (48,24%) și firme (26,41%).

 

* Foto: @facutinmaramures.ro

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here