REDESCHIDERE – Magazinul Natürlich din Baia Mare se redeschide într-o nouă locație

0
5362

MOBILĂ – BAIA MARE. Joi, 28 septembrie 2023, comerciantul de mobilier și decorațiuni Natürlich, controlat de antreprenorul Bereczki Zsolt prin firma Larix Mobila SRL din Reghin, își redeschide magazinul din municipiul Baia Mare. Noua locație este pe Bulevardul Republicii nr. 63 (la parterul complexului rezidențial Revolution de pe Bulevardul Republicii nr. 63, situat în apropierea sediului SRI Maramureș – pentru pretențioși: Direcția Regională de Informații Maramureș).

 

Natürlich a pătruns pe piața economică din Baia Mare în anul 2008, inițial sub denumirea 2B (în centrul comercial Ambient de pe strada Vasile Lucaciu nr. 163), iar din 11 iunie 2012 sub actuala denumire – rebrandingul datează din 2011, când producătorul mureșean de mobilă Larix a lansat noul brand, creat de companie de strategie şi design de brand Brand Tailors.

 

La finalul anului 2012, terenul de pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare pe care funcționa Ambient (locația magazinului Natürlich) a intrat în proprietatea băncii elene Alpha Bank (printr-o subsidiară din România a firmei cipriote AGI RRE Participations 1 Limited) – firma Ambient era datoare la Alpha Bank, iar tranzacția s-a făcut cu condiția ca Ambient să mai poată funcționa în magazinele vândute încă 5 ani. În martie 2021, Ambient a intrat în faliment, iar Alpha Bank a vândut întreaga proprietate grupului Schwarz, care edifică acolo cel de-al patrulea supermarket Kaufland din Baia Mare.

 

Implicit, Natürlich a fost relocată, iar acum se redeschide. Larix Mobilă deține 4 fabrici cu circa 400 de angajați: la Gheorgheni (unde produce mobilier de interior furniruit, dormitoare, sufragerii, camere de zi), la Aluniș (unde produce scaune) și în Reghin (unde produce în cele două fabrici mobilier tapițat – fotolii, colțare, canapele). Doar circa 30% din mobilierul produs de Larix este comercializat pe piața internă (în cele 12 magazine Natürlich și în magazinul online), cea mai mare parte a producției Larix mergând la export.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here